Gündem

EYT’de artık sona gelindi; Bakan Vedat Bilgin, bir kez daha kamera karşısına geçti! “Emekliler ile ilgili…”

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili gerçekleştirilmesi beklenen düzenleme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın masasında yer almaya devam ederken; EYT düzenlemesi kapsamında, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan ve kademeli emeklilik yasasıyla emekliliği ileriki yıllara atan kişilerin mağduriyetini gidermeye yönelik yöntem arayışına girildiği daha önce bakanlığın yetkililerince açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından EYT’lilerin gözünü kulağını çevirdiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den yeni açıklamalar geldi.

BAKAN BİLGİN EYT’Yİ KRONİK MESELE OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Memurlara yönelik gerçekleştirilen 3600 ek göstergenin onaylanmasının ardından masaya yatırılan konulara ilişkin geçtiğimiz gün Antalya Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığın gündeminde olan sözleşmeli personellerden; taşeron işçilere kadar her türlü konuyu kronikleşmiş meseleler olarak değerlendirdi. EYT’yi de bu kapsama alan Bakan Vedat Bilgin, bu tür konularda bilhassa çözüm üretileceğinin altını çizdi. Konuşmasında önemli konulara da değinen Vedat Bilgin, ayrıca; “Türkiye’nin her sosyal meselesi bizim çözmemiz gereken bir mesele önümüzde görev olarak duruyor ve bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” açıklamalarında da bulundu.

BAKAN BİLGİN, EYT VE DİĞER DÜZENLEMELER İLE İLGİLİ KONUŞTU

Katıldığı Antalya Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinde emekliler ile ilgili kapsayıcı bir düzenleme vaat eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmalar kapsamında yapılan düzenlemeleri aktardı. Bakan Vedat Bilgin’in konuyla ilgili açıklamalarında; “Emekliler ile ilgili kapsayıcı düzenlemeler yapıyoruz. Sözleşmeli personel kamuda çok sayıda sözleşmeli statüsü var onları değiştiriyoruz. Onlara bir güvence verecek bir düzenleme yapıyoruz” ifadeleri yer aldı. Öte yandan Bakan Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin en son katıldığı bir canlı yayında konuşmuş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın masasında konuya ilişkin tek bir formülün olduğunu açıklamıştı.