Ekonomi

EYT’de son durum netleşti: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı, yasa her an geçebilir…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili gerçekleşecek olan düzenlemeye ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işleri hızlandırdı. Çalışma grubunun kurulduğunu daha önce açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu kez çalışmaların gidişatına ilişkin bilgi verdi.

EN SON ÇALIŞMA GRUBUNUN KURULDUĞUNU MÜJDELEMİŞTİ

3600 ek gösterge düzenlemesinin Türkiye Büyük Milet Meclisi’ne gelmesinin ardından gözler EYT düzenlemesine çevrilmişti. EYT düzenlemesine ilişkin katıldığı bir canlı yayında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bir sayı ve içerik veremem ama çok sayıda formül var. Alternatifler var. Bu alternatifler üzerinden çalışmalarımızı yapacağız. İşin bir mali boyutu var. Çalışmamız bir noktaya geldiğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı da çalışmamıza katılacak. Onların da bu formüller üzerinde hesaplamalar yapmasını bekleyeceğiz. O formüllerin her birinin ayrı maliyet hesabı yapıldığında Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek” sözlerinin ardından çalışma grubunun kurulduğunun da müjdesini vermişti.

BU KEZ ÇALIŞMALARININ DEVAM ETTİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çalışma grubunun kurulmasına dair gerçekleştirdiği açıklamanın ardından bir kez daha EYT ile ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, merakla beklenen düzenlemeye ilişkin çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi. Bakan Bilgin’in EYT’liler ile ilgili son durum açıklamasında; “Türkiye’nin her sosyal meselesi bizim önümüzdedir. Bunların üzerinde çalışıyoruz, bunların üzerinde çözüm yolları üretiyoruz. Formüller buluyoruz, en uygununu tamamladığımız gün açıklayacağım” ifadeleri yer aldı.

EYT’DEN 1999 ÖNCESİ SİGORTALI OLANLAR YARARLANACAK

Öte yandan henüz kapsamı ve detayları netleşmese de EYT düzenlemesinin özellikle 1999 yılında çıkarılan yasa doğrultusunda yaş şartını yerine getiremediği için emekli olamayan vatandaşların mağduriyetini gidermesi bekleniyor. Yani EYT düzenlemesi kapsamına çok büyük bir ihtimal ile 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan vatandaşlar alınacak.