EYT’lilere 5 aşamalı çözüm önerisi! Emekli olmak isteyenleri sevindiren formül bulundu

Yüz binlerce EYT’li emekli olma hayallerine kavuşmak için gün sayıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar’da (EYT) son durum merak edilirken mevcut duruma göre 5 aşama dikkat çekti. Bilindiği üzere emeklilik hesaplaması yapılırken sigorta başlangıç günü, doğum yılı ve yatırılan prime bakılıyor. Primi tamamlamasına rağmen sigorta başlangıç sebebiyle yaşa takılanlar emekli olma şansını kaybediyor. 2022 Temmuz ayında EYT’lileri yakından ilgilendiren yeni düzenlemelerin gündeme gelmesi bekleniyor.

EYT’lileri Sevindiren Formül

Prim ve yıl şartını tamamladığı halde yaş şartından emekli olamayanlara müjdeli haber geldi. Emeklilikte yaşa takılanlara emekli olma yolu gözüktü. EYT ile ilgili son açıklamalar ve gelişmeler yüz binlerce EYT’li vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Düzenlemede 5. aşama tamamlandıktan sonra EYT konusu yürürlüğe girecek ve vatandaşlara emeklilik yolu gözükecek. EYT ile ilgili son gelişmeler merak ediliyor.

EYT’de 5 Aşamalı Yöntem

EYT konusunda 5 adımlı bir düzenleme gelmesi bekleniyor. Bunların ilkinde düzenlemenin çevresi oluştururken ilk olarak kapsam belirlenecek. EYT’liler 9 Eylül 1999 tarihinden önce ilk kez sigortalı çalışmaya başlamış, yıl ve prim şartını tamamlamış olmasına rağmen yaş şartı gelmediği için emekli olamamış sigortalıları kapsıyor. Bu tarihten önce SSK’Lı olup şu anda memur olanlar, primi eksik olanlar farklı kurumdan prim biriktirenler de EYT kapsamına giriyor.

Ayrıca farklı kurumlarda çalışan kişilerin hangi statüde emekli olacaklarının düzenlenmesi gerekiyor.  EYT düzenlemesinde kaç kişinin emekli olup ne kadar maaş alacağı hesaplanacak ve işin mali boyutu gözler önüne serilecek. Bir diğer aşamada ise düzenleme ile ilgili kısımlar tespit edilecek. Hak sahiplerinin belirlenmesi ve emeklilik işlemlerinin kanuna göre yapılması için gerekli süreçler hazırlanacak. Son aşamada ise taslak metin TBMM gündemine gelip onaylandıktan sonra yasal haline kavuşacak.

Exit mobile version