EYT’lilere bayram ikramiyesi sürprizi! Kimler ikramiye alacak?

Bayram ikramiyelerinde belirsizlik son buldu. Rakam 3 bin lira olarak netleşti ve ödeme tarihleri belirlendi. Geride tek kalan soru EYT’liler de bu ikramiyeyi alacak mı? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen zamlı bayram ikramiyeleri, 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak. 3 bin liraya yükseltilen ikramiyeden 31 Mart’a kadar emeklilik dilekçesi veren EYT’liler de yararlanacak.

EYT’liler ikramiyeyi alabilecek mi?

31 Mart 2024’e kadar emeklilik dilekçesi veren EYT’liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazananlar Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek. 1 Nisan’dan sonra emeklilik dilekçesi verenler ise bu bayramda ikramiye alamayacak.

Dul ve yetim aylığı alanlar ne kadar ikramiye alacak?

Ölen eşinin aylığının yüzde 50’sini alanlara 1.500 TL, yüzde 25’ini alanlara ise 750 TL ikramiye ödenecek. Eşinin aylığının yüzde 75’ini alanlar ise 2.000 TL ikramiye alacak.

Kimler ikramiye alabilecek?

-SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar

-Şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar

Birden fazla aylık alanlar ne kadar ikramiye alacak?

Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye veriliyor. Emekli aylığı ile birlikte sürekli iş göremezlik geliri alanlar ise sadece emekliliğinden dolayı 3.000 TL ikramiye alacaklar.

Sürekli iş göremezlik geliri alanlar ne kadar ikramiye alacak?

Sürekli iş göremezlik geliri alanlara, dereceleri oranında ikramiye ödeniyor.

 

 

 

Exit mobile version