EYT’lilerin beklediği an nihayet geldi; Bakan Bilgina “Masada tek bir formül var!” dedi, ardından tarihi açıkladı!

Yaklaşık 1 milyon vatandaşın beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den yeni bir açıklama geldi. Bakan Vedat Bilgin, konuyla ilgili ipuçları verirken; bir süredir konuşulan Hollanda ve Almanya modeli emekliliğe ilişkin de açıklama getirdi.

BAKAN BİLGİN, GÜNDEMLERİNDE HOLLANDA VE ALMANYA MODELLERİ OLDUĞUNU YALANLADI

Geçtiğimiz gün sözleşmeli kamu personeline ilişkin düzenlemenin tamamlaması sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kendisine gelen EYT sorularını da yanıtladı. EYT’ye ilişkin masada beşe yakın formülü olduğu iddialarına yanıt verdi. Avrupa formüllerini düşünmediklerinin altını çizen Bakan Vedat Bilgin, masada tek bir formülün olduğunu belirterek; “Şu an EYT’de formül sayısı 1. kamuoyunda birçok formül anlatılıyor. Onların konuyla alakası yok. Hollanda modeli deniyor, Almanya modeli deniyor. Onlarda 62 yaşına gelen müracaat ediyor. Bizde o yaşta zaten emekli olunuyor. Kapsamlı bir çalışma aralık veya ocak ayında Meclis’te olur” açıklamasında bulundu.

BAKAN BİLGİN, EYT’DE YAŞ SINIRINI YANITSIZ BIRAKTI

EYT’ye ilişkin yaş soruları da alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaş ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Bakan Vedat Bilgin, “Daha çalışmamız sürüyor. Birçok aşamadan geçecek. Bakanlık bünyesinde çalışılıyor. Sonra diğer ilgili bakanlıklar ve kurumlarla da görüşülecek. Üzerinde uzlaştığımız ve sayın Cumhurbaşkanının da onayladığı çalışmayı kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

MASADAKİ TEK FORMÜL TAHMİN EDİLMEYE BAŞLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarının ardından EYT’de masada olan formül merak edilmeye başlandı. Ankara kulisleri hareketlenmeye başlarken, konuyla ilgili araştırmalar yapan Ankara muhabirleri, masada olan formülün 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe giren kadınlarda 7 bin 200 gün ve 20 yıl; erkeklerde ise 9 bin gün ve 25 yıl emekli şartlarının getirileceğini iddia etmeye başladı. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Exit mobile version