Gündem

Facebook Çöktü! Serveti 3 Saatte 6,7 Milyar Dolar Eridi

Dün dünya genelinde yaşanan WhatsApp, Instagram ve Facebook sorunu 18.44 saati itibariyle başlamış ve kullanıcılar bu platformlara erişememişti. Gece 1.46 sıralarında düzelen platformların bedeli Facebook uygulamasının kurucusu  Mark Zuckerberg için ağır oldu. Zuckerberg 3 saatte 6,7 milyar dolar kaybetti.

Zuckerberg En Zenginler Listesinde 6. Sıraya Düştü

Facebook, Instagram ve Facebook uygulamalarında yaşanan sorun Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in kişisel servetine de hemen olumsuz yansıdı. Yaşanan erişim sıkıntıları nedeniyle, u Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in serveti 3 saatte 6,7 milyar dolar eritti. Zuckerberg, Forbes Real-Time verilerine göre, dünyanın en zenginleri listesinde altıncı sıraya geriledi.

Kesinti 7 Saat Devam Etti

Dnya çapında milyonlarca kullanıcısı olan uygulamalar dün akşam 18.44 saatleri itibariyle erişim sorunu yaşamaya başladılar. Türkiye’de ancak gece yarısı itibariyle giriş sağlanabilen uygulamalar için Facebook yetkililerinde çok sayıda açıklama geldi. Yaklaşık 7 saat devam eden erişim sorunu ile ilgili konuşan Facebook’un teknolojiden sorumlu başkanı (CTO) Mike Schroepfer gece saat 01:46’da hizmetlerin çalışmaya başladığını ancak eski haline dönmesinin biraz daha zaman alacağını bildirdi.

Whatsapp, Facebook ve Instagram Neden Çöktü

Facebbok tarafından yapılan açıklamada, Facebook’un altyapı direktörü Santosh Janardhan WhatsApp ve Instagram servislerinde yaşanan erişim sıkıntısının hatalı bir yapılandırmadan kaynaklandığı ve kullanıcı verilerinin çalındığına dair bir delil bulunmadığını bildirdi.

Facebook Değer Kaybetti

Kesintinin ardından Facebook’un Nasdaq borsasında işlem gören hisse senetlerinin değeri yüzde 5’ten fazla değer kaybetti.