Facebook, Instagram, YouTube, Omegle — hizmetlerin dünya çapında popülerliğinin nedenleri İnternette popüler flört hizmetleri

2020 yılında çok şey değişti ve internet ise buna bir istisna değil. Karantina nedeniyle dört duvar arasında mahsur kalan milyarlarca insan için internet iletişim kurmanın, çalışmanın ve oyun oynamanın neredeyse tek yolu haline geldi. Sosyal ağların, anlık mesajlaşma programlarının, tanışma ve sohbet uygulamalarının popülaritesi arttı.

Ancak bazı siteler ve platformlar için pandemi bir anlamda güçlendirici hale gelmiş ve koronavirüs sırasında bir “rönesans” yaşamışlarken, diğerleri “normal” yaşamda zaten çok popülerdi. Facebook ve Instagram sosyal ağları, YouTube ve Omegle görüntülü sohbet hakkında konuşuyoruz. Bu hizmetler neye dikkat çekiyor ve dünya çapındaki popülerliğinin sırrı nedir? Hadi bunu konuşalım.

Facebook

Bugün Facebook, dünyanın en popüler sosyal ağıdır. Ancak başlangıçta TheFacebook (sitenin ilk adı) Amerikan üniversitelerinin öğrencileri için kuruldu. Ve ortaya çıkışından sadece iki yıl sonra, on altı yaşına ulaşmış herhangi bir internet kullanıcısı onu kullanabiliyor hale geldi.

Facebook, hızla artan sayıdaki sosyal ağlardan, “beğeniler” konseptini ortaya koydu ve bunun yardımı ile kullanıcılar içeriği beğenildi olarak işaretleyebildi. Ve bir süre sonra, kullanıcı için önerilen içerik seçiminin temeli beğeniler haline geldi.

Facebook’taki “beğeniler” konseptinin ardından, üçüncü taraf geliştiriciler tarafından oluşturulan çeşitli mini oyunlar ve eklentiler olan eğlence unsurları ortaya çıktı. Bunlar kullanıcıların sosyal ağdaki ilgisini önemli ölçüde artırdı ve etkinliklerini artırdı.

Kullanıcıları ilgi alanlarına, ikamet yerine, faaliyet alanına göre birleştiren gruplar, marka sahiplerinin ürünlerini / hizmetlerini tanıtmak ve hedef kitlelerini genişletmek için kullandıkları sayfalar da Facebook’un popülaritesine katkıda bulundu.

Bu nedenle, Facebook artık insanların günlük yaşamlarına o kadar yerleşmiş durumda ki, çoğu kişi haber akışını güncellemeden güne başlamıyor.

Instagram

Durum Instagram’da da benzerdir. Uygulamanın App Store’da ortaya çıkışından birkaç ay sonra, kitlesi çoktan 1 milyon kişiye ulaşmıştı. Ve 2019’da geliştiricisi her gün yaklaşık 500 milyon kullanıcının Instagram’ı ziyaret ettiğini söyledi!

Bu sosyal ağın popülaritesinin sırrı, temelde benzersiz bir ürün olmasıdır. Kullanım kolaylığı, bir akıllı telefondaki bir fotoğrafı veya videoyu birkaç tıklamayla çok hızlı bir şekilde düzenleme, işaretleme ve yükleme yeteneği, Instagram’ın kullanıcılara sunduğu, ama Facebook ve Twitter’da eksik olan bir şeydir.

Buna ek olarak, platform sürekli olarak gelişmekte, kullanıcıların ilgi alanlarını takip etmekte ve hatta onları öngörmektedir. Küçük çözünürlüklü kare fotoğraflar hızla dikey olanlara dönüşmüştür — özellikle akıllı telefonlar için uygun ve 30 saniyelik videonun yerini bir dakikadan bir saate kadar süren video görüntüleri aldı.

Instagram geliştiricilerinin her zaman zamana ayak uydurduğunun bir başka kanıtı, uygulama içinde ürün ve hizmet satabileceğiniz yeni bir hizmettir. Böylelikle, çok sayıda yeniliğe rağmen, kullanıcı için uygulamayla çalışmak aynı basit ve anlaşılması kolaydır.

YouTube

Bu platform 2005’ten bu yana bulunmakta ve popülaritesi artmaktadır. Başlangıçta amatör video yükleme ve video içerik paylaşımı için bir platform olarak oluşturuldu. Bugün YouTube, haber ve eğlence programlarına, film fragmanlarına, müzik videolarına, reklamlara ve hatta seçim kampanyalarına ev sahipliği yapmak için kullanılıyor. YouTube sayesinde oyun, güzellik, seyahat, teknoloji incelemeleri, mutfak sanatları ve daha fazlasına adanmış kanallara sahip bütün bir YouTuber topluluğu ortaya çıktı. Çoğu kişi için YouTube ana gelir kaynağı haline geldi.

YouTube’un popülaritesinin sırrı şudur — burada istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz: TV dizilerinden eğitim videolarına. Ve dilerseniz, içeriği milyonlarca kez izlenecek kişi siz olabilirsiniz.

Omegle

Zamanının bir başka yenilikçisi, ortaya çıkışından önce temelde “sohbet ruleti” diye bir şey olmayan görüntülü sohbet Omegle’dir. Bu, on sekiz yaşındaki Amerikalı Leif K-Brooks tarafından kurulan tarihteki ilk anonim sohbettir. Kullanıcılara tamamen yeni bir iletişim biçimi sunmuştur: Sistem, insanları dünyanın her yerinden rastgele yabancılarla birbiriyle buluşturmuştur. Başlangıçta metin sohbeti formatındaydı ve ortaya çıkışından bir yıl sonra geliştirici, bir web kamerası ve mikrofon kullanarak görüntülü iletişim yoluyla iletişim kurma imkanını ortaya koydu.

Omegle 2009’dan beri hayatımızda olmasına rağmen hala çok popüler. Ve pandemi sırasında popülaritesi iki katından fazla arttı. Daha önce aynı anda 15 bine kadar kullanıcı çevrimiçi iken bugün bu rakam genellikle 30 bin kişiyi aşıyor. Omegle’de iletişim dilini seçebilir, denetlenmeyen bir bölümde sohbet edebilir veya üniversitenizden öğrenciler ile sohbet edebilirsiniz.

Ancak hizmetin dezavantajları da yok değil ve en önemlisi coğrafi ve cinsiyet filtrelerinin olmamasıdır. Omegle ayrıca oldukça orta dereceli bir denetime sahiptir. Botlar, sahte hesaplar ve sinir bozucu reklamlar burada pek de nadir misafirlerden değildir. Ve daha önce Omegle’nin böyle bir alternatifi yok iken, bugün daha birçok işlevsel ve göze çarpan benzeşi bulunmaktadır.

Omegle alternatifleri

Yalnızca karşı cinsle tanışmak ve iletişim kurmak isteyenler için, geliştiriciler CooMeet görüntülü sohbeti oluşturdu. Bu Omegle alternatifi, erkekleri yalnızca kızlarla ve kızları yalnızca erkeklerle bağlar. Aynı zamanda CooMeet’te iletişim kurarken ekranın diğer tarafında gerçek bir kişinin olduğundan emin olabilirsiniz. Aslında, CooMeet adresinden kayıt olurken, her kadın zorunlu bir kimlik tanımlama prosedüründen geçiyor.

Omegle’nin bir başka basit, kullanışlı ve işlevsel benzeşi OmeTV görüntülü sohbettir. Burada hemen cinsiyetinizi ve ülkenizi belirtebilirsiniz. OmeTV ayrıca yabancılarla iletişimi büyük ölçüde kolaylaştıran metin mesajlarının otomatik çevirisi işlevini de uygulamaktadır.

Shagle görüntülü sohbeti benzer bir işleve sahiptir. Coğrafi ve cinsiyet filtrelerinin yanı sıra ilginç bir özellik var — diğer kullanıcılara hediye edilebilecek sanal hediyeler.

Cinsiyetinizi seçme imkanı Chatrandom’da da var. Bu görüntülü sohbet aynı zamanda ilgi alanların girmek için ayrı bir alana sahiptir, bu sayede sizinle mental olarak benzer düşünen insanları bulma şansı önemli ölçüde daha yüksektir. Chatrandom’un bir başka özelliği de ilgi alanlarına göre sohbet odalarıdır.

Özetleyelim

Yukarıdakilerin bahsedilenlerden modern uygulamaların ve hizmetlerin popülerliğinin sırrının yenilik, işlevsellik, kullanım kolaylığı ve sürekli kendini geliştirme olduğu sonucuna varabiliriz. Belki de Omegle, eğer geliştiricileri zamana ayak uydurursa ve alternatiflerinin yaratıcılarının yaptığı gibi modern kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan işlevler uygularsa daha da popüler olurdu. Aynı şey diğer internet servisleri için de söylenebilir. Ne kadar çok yenilik sunarlarsa, kitleden o kadar ilgi görür. Kullanıcılar yalnızca gereksinimlerini tam olarak karşılayan siteleri seçmeli ve modern internet imkanlarını sonuna kadar kullanmalıdır.

Exit mobile version