KamuPersonel Alımı

Fahrettin Koca’dan açıklama geldi: Sağlık Bakanlığı 40 bin personel ataması için takvim belli oldu!

Sağlık Bakanlığı 40 bin sağlık çalışanı atamalarının ne zaman yapılacağı gündemde yer alan konuların başında geliyor. Atamalar ile ilgili son dakika açıklamalarda bulunan Bakan Koca, atama rehberinin önümüzdeki günlerde yayınlanacağını bildirdi. Personel atamaları için Sağlık Bakanlığı’ndan alınacak bilgiler ile tercih kılavuzunu yayınlayacak olan ÖSYM, başvuru tarihlerini de ilan edecek. 40 bin sağlık çalışanı alımından 30 bini sözleşmeli sağlık personeli, 10 bini de sürekli işçi olacak. Gözler şimdi Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı ve başvuru tarihlerinde. Peki, 40 bin sağlık çalışanı ataması ne zaman? İşte, tüm ayrıntılar…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Salgını durdurmamız uzun sürebilir

Fahrettin Koca’dan açıklama geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 20 bin sözleşmeli personel alımıyla ilgili açıklama bulundu ve şunları kaydetti:
“Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlığımıza 30.000’i sözleşmeli sağlık personeli, 10 bini de sürekli işçi olmak üzere, toplam 40 bin pozisyon/ kadro  ihdası yapılmıştır. 20.000 sözleşmeli sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuz ÖSYM’ye gönderildi.”
40 bin sağlık personeli alımı ne zaman yapılacak? Branş dağılımı nasıl olacak?

20 bin sözleşmeli personel alım sürecini başlatılıyor

“Taşra teşkilatımızda istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli personel alım sürecini başlatıyoruz. Gerekli bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye verilmiştir. 10.348 hemşire, 1.600 ebe VE 6.604 sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri alımı yapılacaktır.”
Sağlık Bakanlığı 40 bin yeni personel alımı ne zaman yapılacak? - MEMUR Haberleri

Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacak

“Tercih kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini Kılavuzda belirtilen tarihler arasından yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir. Kırk bin kadro kapsamındaki 10.000 sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10.000 sürekli işçi kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun.” ifadelerini ile paylaşımda bulundu.