Faiz indirimi olacak mı? Bakan açıkladı!

Türkiye’de vatandaşlar ekonomik gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Özellikle yatırım konusunda doğru adımlar atmak isteyenler faiz indirimi yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Konu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamalarda yakın dönemde faiz indirimi düşünülmediği ifade edildi.

Bu sene ekonomi en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Bu nedenle özellikle konut fiyatları ve faiz indirimi konusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Bakan Nebati konut fiyatlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Nebati konutta fırsatçılığı ilişkin olarak, “İlana koyuyor ama aslında öyle bir ev yok. Ama bu ilanları görenler de fiyatları artırıyor. Fırsatçılık yapanlara bunun hesabını soracağız, canlarına okuyacağız” dedi.

Açıklamalarında yakın zamanda faiz indirimi beklenmediğini de bildiren Bakan Nebati, 2022 yılı sonu için yüzde 48-49; 2023 yılı sonu için ise yüzde 19,9 enflasyon tahmininde bulundu.

Faiz indirimi ne zaman yapılabilir?

Faiz indirimi ekonomik göstergelerde beklenen iyileşmelerin gerçekleşmesinden sonra olabileceği ifade edildi.

Faiz indirimi nedir?

Merkez Bankası fiyat istikrarını sağlamak için faiz oranlarını güncelleyebiliyor. Merkez Bankası faiz düşürme veya faiz arttırma kararı aldığında haberimizde yer alacaktır.

Exit mobile version