Faiz Sabit Kaldı! Döviz Fiyatlarında Son Durum Belli Oldu!

Döviz fiyatlarının güncel durumu merakla takip ediliyor. Merkez Bankası’nın faizi sabit tutma kararını açıklamasının ardından döviz fiyatlarında da son durum belli oldu. Haftanın son işlem gününde alıp satmak isteyen vatandaşlar için güncel döviz fiyatları ne kadar oldu? İşte vatandaşın merak ettiği 21 Ocak haftanın son işlem gününde dolar, euro ve İngiliz sterlin fiyatlarının güncel durumu…

Döviz Kurları Düştü mü?

Merkez Bankası dün faiz kararını açıkladı. Faizleri sabit 14 ‘de tutmaya karar veren Merkez Bankası, beklenmedik bir karar aldı. Uzmanlar tarafından faiz kararı öncesi iddialar çok ciddi değişimler olacağı yönünde oldu. Faiz’in sabit kalmasının ardından gözler 25 Ocak tarihinde yapılacak olan FED açıklamasına çevrildi.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota döviz fiyatları ve Merkez Bankası’nın faiz kararı için “Mart sonuna kadar 14 civarında sabit tutularak Kasım ve Aralık ayında yaşanan kur şokunun bir daha yaşanmaması için alınan bir mola olduğunu düşünüyorum. Bu kararın, sabit tutularak kısa vadede bir düşüşe sebep olacağını düşünüyorum. Ancak orta vadede kurlarda yukarı yönlü hareketin kaçınılmaz olacağını düşünüyorum” ifadelerinde bulundu. Döviz fiyatları 21 Ocak anlık verilere göre şu şekilde açıklandı;

Dolar fiyatları 21 Ocak anlık verilere göre %0.58 artış yaşayarak 13,4329 TL alış fiyatı olurken 13,4542 TL satış fiyatı oldu.

Euro fiyatları da aynı şekilde yükseldi. Euro 21 Ocak anlık rakamlara göre %0.67 yükselerek 15,2100 TL alış fiyatı, 15,2457 TL satış fiyatı olarak açıklandı.

İngiliz sterlini ise21 Ocak haftanın son işlem gününde almak isteyenler için 18,2668 TL satmak isteyenler için ise 18,3013 TL olarak güncellendi.

Exit mobile version