Faizsiz esnaf kredisi hizmeti veren bankalar açıklandı! 2022 Esnaf kredisi veren bankalar hangileri? Esnaf kredisi başvuru evrakları

İki yılı aşkın süredir hayatımızda olan koronavirüs salgını sebebi ile meslek kollarında büyük kayıplar yaşayan esnaflar, yeni dönemde de piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra nakit sıkışıklığı yaşamaya başladılar.

Son dönemlerde yüksek oranlarda zamlanan ürün ve hizmet fiyatlarından sonra nakit desteğe ihtiyacı olan esnaflar, destek taleplerinin karşılanması amacı ile çeşitli bankalara kredi başvurusu yapmaya başladılar. Ancak bankaların kredi hizmetleri karşılığında şart koştuğu bazı maddeler ve esnaf kredileri için belirlenmiş olan faiz oranları, birçok esnafın kredi desteğinden yararlanamamasına sebep oldu.

Nakit sıkıntısı yaşayan esnafları rahatlatacak olan son dakika açıklaması, içerisinde kamu bankasının da olduğu 4 banka tarafından yapıldı. Bankalar, esnaflara faizsiz kredi desteği vereceğini açıkladılar.

Faizsiz Esnaf Kredisi 2022

Yeni dönemde döviz kurlarında, altın piyasasında ve siyasi alanlarda yaşanan olumsuz gelişmeler, pek çok sektörde yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep oldu. Esnaf statüsü ile hizmetlerine devam etmeye çalışan vatandaşlar, yaşanan zamlardan sonra nakit sıkıntısı çekmeye başladılar. Konu ile ilgili olarak esnafları rahatlatacak son dakika haberi ise bankalardan geldi. Bankalar, yeni dönemde esnafın elini rahatlatacak kredi destek paketlerini açıkladılar.

2022 yılında esnafın ihtiyaç duyduğu nakit desteğini, faizsiz kredi hizmeti ile karşılayacak olan bankalar, şu şekilde açıklandı:

Faizsiz Esnaf Kredisi Başvuru Evrakları

Bankaların yeni dönem faizsiz esnaf kredisi hizmetinden yararlanmak isteyen esnafların, ilgili bankaya kredi başvurusunda bulunmak için ibraz etmeleri zorunlu olan başvuru evrakları, şu şekilde belirlendi:

Faizsiz Esnaf Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bankaların 2022 yılı esnafsız kredi hizmetinden yararlanmak isteyen esnaflar, kredi başvurularını ilgili bankanın en yakın şubesine giderek yapabilirler. Ayrıca bankaların resmi internet siteleri, mobil uygulamalar ya da SMS hizmetleri aracılığı ile de esnaf kredisi başvuru yapmak mümkündür.

Exit mobile version