Faturasını alan vatandaşlar PTT’ye gitsin: Her haneye 2500 TL karşılıksız ödeme yapılıyor!

Devlet destekleri dar gelirli aileler için bir fırsat oldu. Bu desteklerden biri de doğalgaz desteği. İhtiyaç sahibi aileler kış aylarına girilmesiyle birlikte artan faturaları ödemekte zorlanınca doğalgaz yardım başvurularını yakından takip etmeye başladı. Devlet, doğalgaz yardımı kapsamında 900-2500 TL arasında değişen miktarda destek sağlıyor.

Devlet tarafından yapılan doğalgaz yardımı ile ilgili detaylar yakından takip ediliyor. Doğalgaz yardımı kapsamında başvuru yapıp da onaylanan ihtiyaç sahiplerine 2500 TL’ye kadar destek sağlanıyor. Söz konusu doğalgaz desteği miktarı 900 ile 2500 TL arasında değişiyor. e-Devlet üzerinden başvuru yapanların başvuruları onaylanması halinde ödemeler PTT kartlarına yatırılıyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİNE NEREDEN BAŞVURU YAPILIR?

Doğalgaz destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte e-devlet sistemine giriş yaparak başvuru yapabilir. e-Devlet’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ” Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” başvuru sayfası üzerinden kimlik bilgilerini doğrulayarak başvuru işlemlerini başlatabilir.

ÖDEMELER PTT’DEN ALINIYOR

Yapılan incelemeler kapsamında Hak sahibi olarak belirlenen kişiler PTT kartları üzerinden ödeme alır. Bununla birlikte hak sahibi olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödemelerini alabiliyor.

DOĞALGAZ YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hayata geçirilen “Doğalgaz Tüketim Desteği” programından hanelerin faydalanabilmesi için başvuru sahibinin;

Türk vatandaşı olması,

e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

ikamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması,

ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması ve hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi şartları aranıyor

Exit mobile version