Ekonomi

FED faiz artırımı kararı aldı, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş uyardı: Düğün yapacak olanlar, gram altın bu fiyata düşmeden…

Rusya- Ukrayna savaşından ve iki günce açıklanan FED faiz kararından direkt olarak etkilenen döviz kurları ve altın piyasası, savaşın başladığı günden bu zamana kadar yukarı yönlü hareketler sergilemeye devam ediyor. Ekonomi piyasalarında gözlenen bu hızlı artış, gündelik hayat hizmetlerine de zamlı fiyatlar aracılığı ile yansımaya başladı.

Aralık ayında ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeleri tecrübe etmiş olan vatandaşlar, son günlerde gözlenen artışlardan sonra tekrar uzman yorumlarına başvurmaya başladılar. Konu ile ilgili olarak en çok takip edilen isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaların genel durumunu yorumlayarak, altın alışverişine çıkacak olanlara ve altına yatırım yapmayı düşünenlere uyarılarda bulundu.

FED Faiz Kararı Piyasaları Hareketlendirdi!

Mart ayına girilmesi ile birlikte ekonomi piyasalarına dair en çok merak edilen konu başlıklarından biri, FED’in mart ayı faiz kararını ne yönde vereceği oldu. Bir süredir Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile yükselişe geçmiş olan piyasaların, FED faiz kararından sonra durağanlaşıp durağanlaşmayacağı endişe içinde takip edildi.

Tüm küresel piyasaları direkt olarak etkileyecek olan FED mart ayı faiz kararı, iki gün önce açıklandı. Banka, faiz kararını 25 baz puan artırım yönünde verdi. Kararın açıklanmasının ardından hem döviz kurlarının hem de altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketlerine devam ettiği gözlendi.

İslam Memiş’ten Gram Altın Uyarısı!

Yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar tarafından en çok takip edilen isimlerden biri olan Uzman Memiş, piyasalar ile ilgili güncel yorumlarını yayınladı. Uzman Memiş, 900 TL üzerinde seyreden gram altına yatırım yapılmasının mantıklı olmadığını, altında kısa vadede düşüşler yaşanmasını beklediğini ve bu esnada 850-880 TL aralığında olan gram altının alınabileceğini belirtti.

Gram Altın İçin Yıllık Tahmin!

Gram altınının yıl sonu değeri ile ilgili açıklamalarda bulunan Uzman Memiş, altın fiyatının 2022 yılının sonu itibari ile 1.450 TL’ye kadar yükselmesini beklediğini ifade etti.