Ekonomi

FED kararı saat kaçta açıklanacak? FED faiz arttıracak mı?

Küresel piyasaları yakından ilgilendiren Fed faiz kararının, ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz yılda yaşanan döviz kuru ve altın piyasası artışlarından sonra bu yıl ki piyasa durumlarını direkt olarak etkileyecek olan Fed faiz kararı hem vatandaşlar hem diğer ülke vatandaşları hem de uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor.

Fed’in faiz kararını belirleyecek olan toplantılar hala sürerken milyonlarca insan, piyasaları direkt olarak etkileyecek olan faiz kararının hangi yönde olacağını merak etmeye başladı. Konu ile ilgili uzman yorumlarını araştırmaya başlayan vatandaşlar, kararın artış yönünde mi azalış yönünde mi olacağını ve kararın hangi yönde olursa olsun bunun Türk ekonomisini nasıl etkileyeceğini öğrenmeye çalışıyorlar.

Fed Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Bir süredir merak ile beklenen Fed 2021 Ocak ayı faiz kararı için nihayet geri sayım başladı. 25- 26 Ocak arasında sürecek olan Fed faiz toplantıları, bugün itibari ile son bulacak. Toplantıdan çıkan kararın kamuoyu ile paylaşılması için ise saat 21:00 sularının bekleneceği düşünülüyor.

Fed Faiz Kararı Ne Olacak?

Fed’in faiz kararı ile ilgili gerçekleştirdiği toplantılar dünden beri sürerken, kararın hangi yönde olacağı merak konusu oldu. Fed faiz kararları için yapılmış olan tahminlerin, bu ay itibari ile gerçekleştirilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili yapılan faiz tahminleri gibi gerçekleşip gerçekleşmeyeceği heyecan ile bekleniyor.

Piyasa uzmanlarının büyük bir bölümü Merkez Bankası’nın faizi sabit tutacağını öngörmüşlerdi. Fed’in faiz kararı ile ilgili de benzer tahminler yapılırken, birçok uzman bu toplantıdan değil, ilerleyen zamanlarda düzenlenecek olan toplantılardan faiz artırım kararının çıkacağını düşündüğünü dile getirdi.

Fed, 4 Kere Faiz Arttıracak!

Son dönemde hem küresel piyasalara hem de Fed’in faiz kararına ilişk in birçok araştırma yapılıyor. Yapılan araştırmalara ve uzman tahminlerine göre Fed’in bu yıl içerisinde toplamda 4 kez faiz artırımı kararı alacak. Artırım kararlarından ilki ise mart ayında gelecek. Uzmanlar ABD’nin, yükselen enflasyon oranlarına karşı direnmek için bu kararları alacağını dile getirdiler.