FED Kararı Sonrası İyimser Hava Dağıldı! Kripto Piyasalarında 122 Milyar Dolar Buhar Oldu!

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) kararı sonrasında kripto para piyasalarında oluşan olumlu hava 1 gün bile devam etmedi. Dün itibarı ile ABD borsalarında yaşanan kayıp yüzde 5 seviyesine kadar çıktı ve yaşanan satış dalgaları sonrasında Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde de düşüşler meydana geldi.

Açıklamalar Beklenen Kadar Etkilemedi

ABD Merkez Bankası geçen akşam beklentileri haklı çıkardı ve faiz artırımına gitti. Ardından açıklamalarda bulunan FED Başkanı Jerome Powell para politikasındaki sıkılaşmanın hızlandırılmayacağına yönelik sinyaller verdi. FED yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre haziran ayı için 75 baz puan faiz artımı şu an için masada yok.

Çarşamba günü yapılan bu açıklamaların sonucunda ABD borsalarında yüzde 3 seviyesinde yükselişler meydana gelmişti. Ancak bu olumlu hava çok sürmedi. ABD’nin faiz artırımı kararını peşi sıra İngiltere ve pek çok dünya ülkesi de takip edip faiz artırımına gitti. Analistler tarafından yapılan yorumlara göre bu faiz artırımları küresel çapta resesyon endişelerini beraberinde getiriyor.

ABD Borsalarında Düşüş Meydana Geldi

Tüm bu gelişmelerden sonra ABD borsalarında düşüşler meydana geldi ve şu şekilde oldu:

Bitcoin Yüzde 8,3 Düştü

Borsalarda meydana gelen bu düşüşten sonra riskli olarak görülen yatırım ürünlerinden kaçışlar başladı ve başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasası olumsuz olarak etkilendi. Dün akşam saatlerinde 36 bin doların altına kadar düşen Bitcoin, bu sabah itibarı ile 36 bin 500 seviyesine kadar yükselmesine rağmen günlük bazda yaşadığı kayıp yüzde 8,3 seviyesinde oldu.

Exit mobile version