Felaket sonrası 206 milyon avroluk acil yardım paketi açıklaması yapıldı!

Ülkeler beklenmedik felaket durumlarında acil paket yardımı açıklamalarında bulunabiliyorlar. Corona virüsü salgını sürecinde Türkiye dahil birçok ülke yardım paketi açıklamasında bulundu. Bu kez ise yardım paketi açıklaması İspanya’dan geldi. İspanya Cumbre Vieja Yanardağı nedeniyle yaşanılan zarar için 206 milyon avroluk acil yardım paketi açıklanacağı duyurdu.

15 gündür aktif durumda olan Cumbre Vieja Yanardağı nedeniyle La Palma’da birçok kişi evlerini kaybetti. Bunun üzerine İspanya Başbakanı Pedro Sanchez flaş bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, 206 milyon avroluk acil yardım paketi açıklanacağı bildirildi.

Açıklama yapıldı

50 yıl aradan sonra aktifleşen Cumbre Vieja Yanardağı 1005’ten fazla eve zarar verdi. Yanardağın neden olduğı zarar için açıklamada bulunan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez “”Altyapının yeniden inşası, su temini sorunu, yol bağlantıları, istihdam veya tarım ve diğer sektörler açısından 206 milyon avroluk çok güçlü acil yardım paketi kararı alacağız. Ada için bir refah ve gelecek ufku sunacağız.” İfadelerini kullandı.

Exit mobile version