Spor

Fenerbahçe maçında hakemin kararı hatalı mıydı?

UEAF Avrupa Lig’i D Grub’u ilk hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda mücadele ettiği E. Frankfurt ile 1-1 berabere kaldı. Temsilcimizin, rakibini elinden kaçırdığı son anlar mücadeleye damga vurdu.

Dimitris Pelkas’ın kaçırdığı ancak, Mergim Berisha’nın kaleciden dönen topu tamamlayarak gole çevirdiği penaltının tekrarlanmayarak doğrudan iptal edilmesinin ardından futbolseverlerin kafası karıştı. IFAB Kural Kitabı, gol ile neticelenmeyen bir penaltı vuruşu öncesinde hücum oyuncusu tarafından yapılan ihlal varsa endirekt serbest vuruş çalınması gerektiğini söylüyor. Eğer Dimitris Pelkas’ın penaltısı doğrudan gol olsaydı, penaltı iptal edilmek yerine tekrarlanacaktı.

Konuyla ilgili konuşan eski hakem Fanatik  yazarı Deniz Çoban şöyle açıkladı:

” Dün akşam oynanan Fenerbahçe maçın son dakikalarında yaşananlar, Türkiye’de bir Lig maçında yaşanmış olsa bugün kural hatası tartışmaları yaşanıyor olurdu. Bu seviyede böyle bir maçta yapılan bu hatanın izahını ben bulamadım. Ceza sahasına ve ceza sahası yayına erken girenler sadece Fenerbahçeli oyuncular olsaydı, karar doğru diyebilirdim. Ancak Fenerbahçeli oyuncuyla birlikte ceza sahasına ve ceza sahası yayına erken giren Frankfurtlu oyuncularda var.