Spor

Fenerbahçe’ye servet! Tam 178 milyon TL!

Transferi yılan hikayesine dönen Vedat Muriqi Serie A ekibi Lazio’ya imza attı. İtalyan ekip Kosovalı golcü için Fenerbahçe'ye bonuslarla birlikte 20 milyon euro /178 milyon TL) ödeyecek.

Fenerbahçe, Vedat Muriqi için İtalya Serie A ekibi Lazio ile anlaştıklarını resmen açıkladı. Sarı-Lacivertliler, Vedat transferiyle kasasına bonuslar dahl tam 20 Milyon euro (178 milyon TL) koyacak.

Sarı-Lacivertlilerden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

“Sağlık kontrollerinin tamamlanması ile profesyonel futbolcumuz Vedat Muriqi’in İtalyan Kulübü S.S. Lazio’ya, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 17.500.000 euro net bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. Transfer bedeline ilaveten, S.S. Lazio kulübünün sportif sonuçlarına bağlı olarak S.S. Lazio, Kulübümüze aşamalı olarak azami net 2.500.000 euro bonus bedeli ödeyecektir. Ayrıca, S.S. Lazio tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde S.S. Lazio tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak Kulübümüze %5 bonus bedeli ödeyecektir.”

YOLUN AÇIK OLSUN VEDAT MURİQİ

Sarı-Lacivertliler Vedat Muriqi için bir de veda mesajı yayımladı. Fenerbahçe’nin resmi sitesinden “Yolun açık olsun yapılan Vedat Muriqi” başlıklı açıklamada, “2019-2020 sezonunda formamızı giyen Vedat Muriqi, İtalya’nın S.S. Lazio takımına transfer olmuştur. Vedat’a oynadığı sürece verdiği katkı ve gösterdiği mücadele için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde kendisine başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı.