Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın yaptırdığı anket skandalı CİMER’e taşındı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi CHP’li aday adayları başta olmak üzere başkan adayları arasında anket polemiği başladı. CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, belediye imkanlarını kullanarak bir firmaya anket hazırlattı ve kendisini birinci çıkardığı iddia edilen ankette elde ettiği sonuçları belediye personellerinin sosyal medya hesaplarından ve bazı yerel gazetelerin internet sitelerinden yayınlattı.

Anket sonuçlarına göre Karaca’nın açık ara birinci olduğu görülürken, diğer partilerin aday adaylarının ve CHP’li aday adaylarının bu duruma tepki gösterdiği belirtildi.

Anket sonuçlarına göre Alim Karaca’nın yüzde 48.4 oy alarak birinci sırada yer aldığı, en yakın takipçisinin ise İYİ Partili Behçet Saatcı olduğu belirtildi. CHP’li ve diğer partilerden aday adaylarının anket sonuçları karşısında şaşkınlık yaşadığı ve durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet ettiği ifade edildi.

Algı yönetimi amacıyla yapıldığı iddia edildi

Anketin, belediye personelleri tarafından sosyal medyada paylaşılarak algı oluşturmak amacıyla kullanıldığı iddiasının bulunduğu belirtilirken, bu durumun haksız rekabet ve yanıltıcı bilgi yayma suçu kapsamında değerlendirildiği ve TCK 217/A maddesine göre cezalandırılması talep edildiği aktarıldı.

CHP’li Fethiye İlçe Belediye Başkan aday adayı Emrah Doğu, konuyla ilgili bir televizyon programında Karaca’nın anket sonuçlarına tepki gösterdi. Doğu, CHP’de 8 aday adayının bulunduğunu ve bu durumun demokrasi şölenini yansıttığını belirtirken, adının anket sonuçlarında bulunmamasını siyasi edepsizlik olarak nitelendirdi ve anketin gerçek olup olmadığının açıklanması gerektiğini ifade etti.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, daha önce de çeşitli skandallarla gündeme gelmiş ve bu durumlar eleştirilere neden olmuştu. Bu skandallar arasında trafikte tartışma, küfürlü konuşmalar, bayrak olayları ve fiziksel saldırılar yer almıştı. AK Parti Fethiye Belediye Başkan aday adayı Salih Eroğlu da CİMER’e başvurarak Karaca’nın yaptığı anketin haksız rekabet ve algı operasyonu olduğunu dile getirdi.

Sosyal medyadan yorum yağdı

Sosyal medyada da Karaca’nın anketine tepki olarak yapılan paylaşımların altına çok sayıda yorum geldi. Vatandaşlar, belediye başkanının skandal davranışlarına dikkat çekerek CİMER’e başvuruda bulunanları desteklediklerini belirtti.

SOSYAL medyada Karaca’nın anketine tepki olarak yapılan paylaşımların altına ise çok sayıda yorum geldi.

O yorumlardan bazıları şöyle:

 

 

Exit mobile version