Fethiye Göcek koylarına iki yeni yat limanı geliyor

Çevre Bakanlığı, Fethiye’nin Oyuktepe ve Gökgemile koylarında halkın kullandığı alanları yat limanına çevirmek için imar planı değişikliği yaptı. Bu durum bölge sakinlerinin tepkisini çekti.

Fethiye Körfezi’nin betonlaşmaya tahammülü kalmadı. Muğla Fethiye Körfezi’nde hali hazırda birçok koy, günübirlik tesis olarak işletiliyor. Bölgede halk için ayrılan kısımlara da yat limanları yapılmak isteniyor. Uzmanlar, körfezin artan betonlaşmadan ve alg patlamalarından dolayı büyük zarar gördüğünü ve bu projelerin körfezi tahrip edeceğini söylüyor.

Gökgemile Koyu

Halk planlara itiraz edecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi ve doğal sit alanı olan Oyuktepe ve Gökgemile koylarında tekne bağlama iskelesi yapılması için imar planı değişikliği yaptı. Planlar 15 Şubat’ta askıya çıkarıldı ve bölge sakinleri planlara itiraz edeceklerini açıkladı.

Oyuktepe koyu

Oyuktepe ve Gökgemile koyları yat limanı olacak

Oyuktepe Koyu’nda 6 bin 299 metrekarelik alanda 25 tekne kapasiteli liman, Gökgemile Koyu’nda ise 7 bin 394 metrekarelik alanda 25 tekne kapasiteli liman inşa edilecek. Bu projeler halkın ücretsiz kullandığı alanları kapsıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, projelere üst ölçekli planlarla uyuşmazlık gerekçesiyle olumsuz görüş verdi.

CHP’den tepki

CHP Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, bakanlığın doğal alanları korumak yerine özel şirketlere rant alanı açtığını söyledi. Özcan, “Bakanlığın görevi kıyılarımızı korumak mı, yoksa yağmalamak mı? Bu projeler bölgeye ve halka ne fayda sağlayacak? Yerel yönetimler ve halk bu projelerden haberdar mı?” diye sordu.

 

Exit mobile version