Fethiyeli Vatandaşlar Yangını Söndürmek İçin Seferber Oldular

Türkiye’de orman yangınları durmak bilmiyor. Kıyı şeridini ele alan yangınlar ile ekipler ve vatandaşlar var gücü ile mücadele ediyor. Geçtiğimiz günlerde Manavgat’ta dört farklı yerde başlayan yangının ardından birçok ilden peş peşe yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Ciğerlerimizi yakan bir haber de Fethiye’den geldi. Fethiye’de çıkan yangında vatandaşlar ellerindeki imkanlarla yangını söndürmeye çalıştı. Fethiyeli vatandaşlar yangın söndürme çalışmalarında bulunan ekiplere yardım etmek için seferber oldular.

Fethiye’de Ölüdeniz Mahallesi Ocak mevkiinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın rüzgârında etkisiyle şiddetini arttırdı.   Henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden çıkan yangın sonrası ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Fethiyeli vatandaşların da desteği ile yangın kontrol altına alındı. Yerleşim yerleri civarında çıkan yangına vatandaşlar kayıtsız kalmadı.

Fethiye Belediye Başkanından Çağrı

Fethiye Fethiye’de Ölüdeniz Mahallesi Ocak mevkiinde çıkan yangına ekiplerin müdahaleyi devam ederken Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca sosyal medya hesabı üzerinden Fethiyeli vatandaşlara seslendi Karaca, ”Tüm Fethiyeli yurttaşlarımı ormanlık alanlarda nöbete davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yangın Kontrol Altına Alındı

Orman ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Fethiye’de meydana gelen yangının kontrol altında olduğunu belirterek, “Muğla Fethiye yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version