Dünya

Filler tepişiyor çocuklar ölüyor! Çocuk mezarlığına dönen Gazze’de 19 bin çocuk ailesini arıyor

UNICEF Ortadoğu Temsilcisi Ammar Ammar, Gazze’deki insani felaketin, sadece bombalamalardan değil, aynı zamanda temel yaşam ihtiyaçlarına erişimdeki kısıtlamalardan kaynaklanan riskler nedeniyle çocuk ölümlerinin artabileceği uyarısında bulundu.

Ammar, Sputnik Arabic’e yaptığı açıklamada, bölgedeki felaket durumunun özellikle çocukları etkilediğine dikkat çekti. Yaklaşık 19 bin çocuğun ailelerinden ayrılarak bölgenin güneyine tahliye edildiğini ve bu çocukların ebeveynlerinin hayatta olup olmadığının bilinmediğini belirtti.

“Ailelerini bulmak için çaba gösteriyoruz”

UNICEF’in, Filistinli gençlere destek sağlamak amacıyla, zorlu koşullara rağmen çabaladığını vurgulayan Ammar, özellikle ailelerini kaybetmiş çocuklara yönelik yardımların öncelikli olduğunu ifade etti. Çalışanlarının reşit olmayanları hastanelerde kayda alarak, ailelerini bulmak için çaba gösterdiğini açıkladı.

“Gazze çocuk mezarlığına döndü”

Gazze’nin çocuk mezarlığına dönüştüğüne dikkat çeken Ammar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, savaşa son verilmesi için 99. maddeyi devreye soktuğunu hatırlattı. Ammar, uluslararası topluluğun, Filistinli sivillerin hayatta kalabilmesi için ateşkes ve insani yardım sağlanmasını talep etme sorumluluğunu taşıdığını belirtti.

UNICEF’in, yakıt, içme suyu, kişisel hijyen malzemeleri ve diğer temel malzemeleri dağıtmak için çaba sarf ettiğini ancak Gazze’ye ulaşan yardımın yetersiz olduğunu ve bazı bölgelerde bombalamalar nedeniyle dağıtımın engellendiğini sözlerine ekledi.