Ekonomi

Finans Uzmanlarından Flaş Açıklama! 10 Yıl İçinde Kripto Para…

Kripto paraya ilgi günden güne artmaya devam ediyor. Deloitte tarafından yapılan bir ankete göre, finans sektöründen uzmanların yüzde 76’sı,önümüzdeki 5 – 10 yıllık süreçte dijital varlıkların devletler tarafından desteklenen itibari para birimlerinin yerini alacağını ya da güçlü bir rakip haline geleceklerini ifade ediyor. Bu da hem kurumsal şirketlerin hem de bireysel yatırımcıların kripto paraya ilgisini arttırıyor.

Rapor’ un Açıklaması

Raporda “Dijital varlıklar çağına katılım bir seçenek değil, kaçınılmaz. Liderlere yalnızca dijital varlıkları ve yeni küresel finansal hizmet altyapısını kendi yararlarına olacak şekilde nasıl kullanacaklarına karar vermek kalıyor” ifadeleri yer alıyor.

Ankete katılanlar, finansal hizmet şirketlerinin kripto para birimleri, dijital varlıklar ve blok zinciri trendi ile birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyor. Ayrıca katılım sağlayan finans uzmanlarının dörtte üçünden fazlası, şirketlerinin blok zinciri ve dijital varlıkları benimsememesi durumunda rakiplerine karşı bir sıçrama yapma şansını kaçıracaklarını düşünüyor.

Ankete ait bir diğer konu ise bu gerekliliğe rağmen mevcut altyapı sorunları sebebiyle dijital varlıklara geçişin o kadar da kolay olmayacağını gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 65’i, kriptoya yönelik finansal altyapı eksikliğinin dijital varlıklara geçişteki en büyük engel olduğunu söylerken, ayrıca siber güvenlik, düzenleyici konular ve gizliliği koruma ihtiyacı etrafındaki riskler de kritik engeller olarak gösteriliyor.