Fındık fiyatları güncellendi! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan TMO alım fiyatlarından sonra serbest piyasada hareketlilik başladı!

Karadeniz Bölgesi’nde üretilen ve Türkiye’nin en önemli ihracat ürünlerinden birisi olan fındık, ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerinden etkilendi. En yakın rakibine göre 5 kat daha fazla fındık üretimi yapan Türkiye’nin ülke içi fındık satış fiyatları merak konusu olmuşken, geçtiğimiz günlerde TMO fındık satış fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra serbest piyasa da hareketlilik gözlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TMO Fiyatlarını Açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde fındık üretimine ve fındık fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi bünyesine dahil edilecek olan fındıkların alım fiyatlarını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, güncel TMO fındık alım fiyatlarının şu şekilde değişeceğini bildirmişti:

Serbest Fiyata Hareketlendi!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TMO fındık alım fiyatları ile ilgili yapmış olduğu açıklamadan sonra serbest piyasada hareketlilik yaşanmaya başladı. Ordu serbest piyasasında 50 randımana sahip olan fındık için ilk olarak 24- 25 TL aralığı belirlenmişken sonrasında bu tutar 22 TL’ye kadar geriledi.

TMO Fındık Fiyatları Temmuz 2022

TMO temmuz ayı fındık fiyatlarını il il yayınladı. Buna göre temmuz ayı için belirlenmiş olan güncel fındık satış fiyatları şu şekilde duyuruldu:

Exit mobile version