Gündem

Fırını olan herkesi ilgilendiriyor: Sakın bu düğmeye basmayın, eviniz bir anda…

Elektronik cihazlar ile ilgili her detay herkes tarafından bilinmiyor. Ancak mutfaklarda yer alan fırınlar ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Buna göre, fırında bir ayarı asla kullanmamak gerekiyor. Konuyla ilgili yapılan yorumlarda söz konusu ayarın güvenlik tehlikesine neden olabileceği belirtildi.

Sosyal medya ile beraber birçok kişi yaşam ile ilgili deneyimlerini diğer kullanıcılar ile paylaşmaya başladı. Bir sosyal medya platformda çok sayıda takipçisi olan Sidney Raz’ın fırının kendi kendini temizleme işlevinin kullanılmaması gerektiğini anlattığı videoyu paylaştı.

Popüler isim fırını kendi kendini temizleme işlevine ayarladı, daha sonra ise döngünün sürdüğü üç saat boyunca periyodik olarak kontrol etti. Ancak fırın bu ayarda çalışırken dumanlar mutfağını sardı.


Söz konusu olay için yorumda bulunan diğer kullanıcılar, bu ayarın yüksek karbon monoksit seviyelerinin bir işareti olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca fırındaki sıcaklık sensörünün de bozulabileceği ifade edildi.

Çamaşır makinesinde ECO ayarı

Birçok kişi bilmese de çamaşır makinesindeki ECO ayarı bir tasarruf ayarıdır. Diğer programlara göre daha uzun sürede çamaşır yıkanan eco da su ısısı 40 dereceyi geçmez. Ayrıca programda devir hızları düşüktür. Bu nedenle bu ayarı kullanan vatandaşlar elektrik faturalarından tasarruf sağlayabilirler.