Fırsatçılara karşı inceleme başlatıldı! Yangın söndürme ekipmanlarında fahiş artış..

Kabus bitmiyor, bir haftadır Türkiye adeta kan ağlıyor. Farklı yerlerde eş zamanlı çıkan yangınların kritik ve büyük zararları oldu. Yaraları sarabilmek adına hem büyük markalar hem vatandaş hem de ünlü isimler adeta seferberlik başlattı. Fidan kampanyaları, maddi destek gibi yardımlar peşi sıra geliyor. Ancak öyle bir iddia ortaya atıldı ki pes artık dedirtti. Yangın söndürme ekipmanlarında fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düştü.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Muş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yangın söndürme topu, yangın tüpü, yangın söndürme kıyafetleri gibi ekipmanlarda fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddiaların Bakanlık tarafından incelemeye alındığını belirtti.

 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Ülkemizin yangınlarla mücadele ettiği bu dönemde, çalışmaları sekteye uğratacak olan her türlü suiistimal cezasız kalmayacaktır ve fırsatçılar cezalandırılacaktır. Bu çerçevede Bakanlığımız Ticaret İl Müdürlükleri tarafından gerekli denetimlere başlanmıştır” dedi.

Exit mobile version