GenelGündem

Fırtınadan sonra kar yağışı! Aracı olanlar dikkat!

Bugün akşam saatlerine kadar etkisini gösterecek fırtına sonrası hava sıcaklıkların hızla düşmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarında birkaç saat içerisinde neredeyse 10 dereceye kadar düşüş yaşanacak, birçok şehirde ise kar yağışı bekleniyor.

Türkiye’nin özellikle batı kesimleri son iki gündür fırtınayla mücadele ediyor. Kuvvetli rüzgar çatıları uçurup, ağaçları devirirken can ve mal kaybına da yol açıyor. Küresel tahmin sistemleri tarafından yayınlanan verilere göre rüzgarın ardından dondurucu soğuklar geliyor.

Gece saatlerinde soğuyacak

Tahminlere göre öğlen saatlerinden sonra etkisini kaybedecek olan rüzgarın ardından Türkiye’ye yeni bir hava sistemi giriş yapacak. Hızla düşen sıcaklıklarla birlikte iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı görülecek.

İstanbul’a senenin ilk karı düşebilir

Ani sıcaklık düşüşüyle birlikte İstanbul’un Anadolu Yakası’nın yüksek kesimlerinde senenin ilk kar taneleri kendini gösterebilir. Akşam saatlerinden itibaren İstanbul’da sıcaklıkların birkaç derece düşmesi bekleniyor.

Yerel yağışlar etkisini gösterecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bitlis, Muş ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması beleniyor. Akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Kütahya ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı yağabilir.

Aracı olanlar dikkat

Hava durumu tahminlerine göre 4 5 6 Aralık Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerinde de sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan İstanbul valiliği başta olmak üzere fırtınanın etkili olduğu şehirlerde aracı olanlar için uyarı geldi. Vatandaşların araçlarını kapalı alanlarda muhafaza etmesi öneriliyor.