Ekonomi

Fiyatlarda dengesizlik görülüyor: İstanbul’da o ilçede konut kiraları yüzde 300 arttı!

İstanbul’da ucuza kiralık ev bulmak epey zorlaştı. İstanbul’un en lüks semtlerinden biri olan Bebek’te ev kiraları ise yüzde 300 arttı. Bebek’te normal standartlarda 2+1 bir dairenin fiyatı bile dudak uçuklatıyor. İşte detaylar…

İSTANBUL’DA EV KİRALARI YÜZDE 3, BEBEK’TE İSE YÜZDE 300 ARTTI

Covid-19 süreci, döviz kurundaki dengesiz artış, enflasyondaki yükseliş ve daha pek çok sebeple konut piyasalarında fiyatlar arttı. Kiralık ev bulmak giderek zorlaşırken varolan evlerin de kiraları 2-3 kat arttı. İstanbul’da ilçelere göre değişen kira fiyatlarındaki artışla lüks semtlerde oturmak hayal oldu.

30 YAŞ ÜSTÜ BİNALARDA DAİRELER 25 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Genellikle ünlülerin tercih ettiği Bebek’te kiralar uçmuş vaziyette. Kiralarda bir yılda yüzde 300 artışların yaşandığı görüldü. 30 yaş üzeri binalardaki dairelere 25 bin TL kira isteniyor.

İnternet ilanlarında Bebek’te 2+1 kiralık daireler 25 bin TL’den başlıyor. Konumuna, dairenin büyüklüğü ve yeniliğine göre fiyatlar 250 bin TL’ye kadar çıkıyor. 25 bin TL’lik evlerin çoğunluğu ise 30 yaş üzeri hem ofis hem ev olarak kullanılabilecek yapılar olarak görülüyor.

Bebek’te ikamet eden bir çok ünlü isim fahiş kira artışlarından başka semtlerde kiralık daire arayışlarına girdi.