Flaş açıklama: 24.00’ten sonra müzik kısıtlaması kalkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı ardından önemli açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, “Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 00:00’a çekiyoruz; kusura bakmayın kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” ifadelerini kullanmıştı. TURYİD Başkanı Kaya Demirer ise 24:00’ten sonra müzik yasağının kademeli olarak kalkacağını söyledi.

Antalya’da gerçekleştirilen Birinci Uluslararası Gastronomi Turizm, Ağırlama, Otel, Restoran ve Yatırım Zirvesi SUMMIT’te konuşan Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, özellikle sanatçılar tarafından tepkilere neden olan müzik kısıtlamasına ilişkin açıklamada bulundu.
Dünya’dan Hüsniye Güngör’ün haberine göre, Antalya’ya gelmeden önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü söyleyen Demirer “Kendisinin de izniyle buradan duyurmak isterim ki, müziğin 24.00 ile sınırlandırılması kademeli normalleşmenin bir parçası. Sayın Bakan bunu başka hiçbir yere çekmeye gerek olmadığını, kısıtlamanın yakın bir zamanda kademeli bir şekilde kalkacağını söyledi.” İfadelerini kullandı.

Sanatçılardan gelen müzik kısıtlaması tepkileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müzik kısıtlaması açıklamasından sonra sanatçılar sosyal medya paylaşımları ile uygulamaya tepki gösterdiler.

Aylin Aslım

Müzik rahatsızlık vermez, rahatsız ruhlara şifa olur. Müzisyen rahatsız etmez, sanatını icra eder. #kusurabakıyoruz

Tan Taşçı

Müziğin saat 00:00’dan sonra yasaklanması, zor zamanlar geçiren müzik ve eğlence sektörlerlerimiz adına büyük bir engeldir. Bu uygulama gelişmiş bir demokrasinin sunduğu tüm kazanımlara ve bireysel özgürlüklere terstir. #KusuraBakıyoruz

Güliz Ayla

Kimseye rahatsizlik vermiyorum, kimsenin canını yakmıyorum, kimsenin malını çalmıyorum, çevreme iyi bakmaya çalışıyor, müziğimle ruhlara iyi gelip, insanların dertlerine, mutluluklarına ortak oluyorum. YANİ #kusurabakıyoruz

Gaye Su Akyol

Rahatsız oluyorsan dinleme beyefendi #kusurabakıyoruz

Exit mobile version