Flaş Açıklama! 3. Doz Deltadan Koruyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hızla artmaya devam ediyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan tüm dünyaya yayılan virüs geçirdiği mutasyonlar ile etkinliğini her geçen gün arttırıyor. İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından yakından takip edilen Delta varyantı ile ilgili tartışmalar sürüyor.

3. Doz Aşı Olmuş Kişilerde Virüs Yoğunluğu Azalıyor

Delta varyantı ile ilgili İsrail’de yapılan bir çalışma sonuçları gösterdi. BioNTech 3. doz aşı olmuş ve delta varyantı bulaşan hastalarda virüsün etkinliğinin azaldığı görüldü. İsrail Teknoloji Enstitüsü ve Maccabi Araştırma ve İnovasyon Merkezi’nin ortak çalışmasına göre,  Delta varyantına yakalanan 3. doz aşısını olmuş kişilerde virüs yoğunluğu azalıyor ve virüse karşı yüksek koruma sağlıyor. Virüs yükünün daha az olması, bulaşıcılığını önemli ölçüde düşürüyor.

Araştırmalar Kanıtladı! Zaman Geçtikçe Aşının Etkinliği Azalıyor!

Yapılan araştırmada incelenen kişilerin bir grubunun ikinci doz aşılardan çok geçmeden üçüncü doz aşılarını yaptırdıkları bildirildi. Araştırmaya dahil olan 11 bin hastanın, iki doz aşı yaptırıp 6 ay içinde Delta varyantına yakalananlar, hatırlatma dozu yaptıranlar ve hiç aşılanmayanlar olarak üç gruba ayrıldıkları belirtildi. Araştırma ekibinde bulunan İsrail el Aviv Üniversitesi’nden uzmanlar “Aşının etkinliği zamanla azalıyor ve 6 ayın sonunda hastalardaki virüs yükü bir hayli çoğalıyor” ifadelerini kullandılar.

Exit mobile version