Eğitim

Flaş açıklama: Başvurularda e-Devlet dönemi!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’den geldi. Aygün YKS başvuruları için, “T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya ‘http://ais.osym.gov.tr’ üzerinden ‘e-Devlet ile kayıt ol’ seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. “ ifadelerini kullandı.

Bu sene Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) girecek olan adayları ilgilendiren çok önemli bir açıklama yapıldı. ÖSYM Başkanı Aygün adayların kayıt işlemelerinde ‘e-Devlet’e kayıt ol’ seçeneğini işaretlemesi gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamada bulunan Aygün, “T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya ‘http://ais.osym.gov.tr’ üzerinden ‘e-Devlet ile kayıt ol’ seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adaylarımızın PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor.

Fotoğraf otomatik güncellenebilecek

Adaylar, ayrıca ÖSYM’nin ‘https://ais.osym.gov.tr’ internet adresi ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından bireysel olarak yapacakları sınav başvurularında, sistemdeki fotoğrafı, adayın varsa T.C. kimlik kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenebilecek.” İfadelerini kullandı.

Corona virüsü salgını nedeniyle adayların başvurularında HES kodu edinmeleri gerektiğini söyleyen Aygün, “Sınava ilişkin ayrıntılı bilgileri 2021-YKS kılavuzunda vereceğiz. Adaylarımızın ÖSYM’nin sitesinden erişebilecekleri kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz.” Açıklamasında bulundu.

YKS’nin ilk oturumu olan temel Yeterlilik Testi 26 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 27 Haziran’da gerçekleşecek.