Gündem

Flaş Gelişme! Aşı Olmayan Kamu Çalışanlarına PCR Testi Zorunluluğu!

Ülkemizde aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Bugüne kadar 78.258.835 kişinin çift doz aşı olduğu belirtildi. Aşı olmayan vatandaşlar için kısıtlama getirme konusu gündemde. 3 milyon 300 bin kamu çalışanının kapalı mekan çalışma düzenine geçişi sonrası çalışanlar için ücretsiz PCR testinin zorunlu tutulacağı ve bu testlerin 2 günde bir tekrarlanacağı belirtildi.

“Turizm Sezonu Boyunca Değişiklik Yapılmayacak”

Bakanlar kurulu alınan karara göre pandemi şartlarına ilişkin turizm sezonu boyunca alınan kararlarda herhangi bir değişikliğin yapılmayacağını belirtti. Aşı olmak istemeyen vatandaşlar için daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Zorlamadan yana değilim. Burada Bilim Kurulu herhâlde bunlarla ilgili onlar da bir çalışma yapacaktır. Gönüllülük esasına dayalı olarak bu süreci işletmek en isabetli olanıdır. Gönüllülük esasına göre bunu yaparsak inanıyorum ki neticesi de hayır olacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Alınan bilgiye göre Ekim-Kasım aylarında vaka sayısının 30 Bin ‘i aşacağı, bu sebeple sosyal alanların, okulların, kamu binalarının ve iş yerlerinin kapalı mekanlarının aşılı ve aşısızlar için nasıl kullanılacağına dair kurallar listeleneceği öğrenildi. Ayrıca osyal mekanlarda olduğu gibi kapalı alanda çalışan kamu personelleri için de ücretsiz PCR testinin zorunlu tutulacağı belirtildi.