Flaş Gelişme! Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın İlk Kez Konuştu!

Tosuncuk lakabıyla tanıdığımız Çiftlik Bank ‘ın kurucusu Mehmet Aydın, uzun süre sonra tv100’ e yaptığı açıklamalarla şok etkisi yarattı. Çiftlik Bank aracılığıyla bir çok insanı dolandıran ve olayın ardından Uruguay’a kaçtığı iddia edilen Aydın yaptığı açıklamalarla sahip olduğu paranın bir kısmı ile kripto paraya yatırım yaptığını belirtmişti.

Mehmet Aydın Soruları Cevapladı

tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu’nun haberine göre, Mehmet Aydın Çiftlik Bank hakkında açıklamalar yaptı. İlk olarak yurt dışındayken Çiftlik Bank’a para yatıran kişi ya da kişilerle irtibatı olup olmadığı soruldu. Mehmet Aydın, Interpol tarafından kırmızı bülten çıkana kadar bazı üyeler ve grup liderleri ile görüştüğünü, mal varlığına el konulduğu için onları da savcılığa yönlendirdiğini söyledi. Interpol tarafından aranırken Uruguay‘dan Brezilya’ya geçtiğini, sınırda herhangi bir pasaport kontrolü olmadığı için rüşvet vermeden geçiş yaptığı belirtti.

Aydın, Çiftlik Bank‘ın popüler olduğu dönemde kendisine yargıdan ve bürokrasiden önemli isimlerin destek olduğunu iddia etti. Çiftlik Bank döneminde Aydın, arkasında bir güç olduğunu fakat bunun bir karanlık güç olmadığını belirtti. Ayrıca bürokrasiden insanlar, bakanlar, milletvekilleri, hakimler, savcılar, belediye başkanları, kaymakamlar, askeri, polisi her kesimden “yürü Mehmet arkandayız, sonuna kadar yanındayız, sen devlet için faydalı olanı yapıyorsun seni destekliyoruz” diyen yüzlerce insanın olduğunu iddia etti.

Aydın, o dönemlerde terör örgütleri ve mafyanın da radarında olduğunu belirtti. İddiaya göre tehditler ve şantajlara karşı terör örgütü DEAŞ ve yerel mafya Aydın’dan para istemiş, bunlara karşı durduğu için de medyadaki güçlerini kullanmışlar ve fitili ateşlemişler.

Aydın, sözleşme kapsamında ana para iadesi için ihtarname gönderen bazı üyelere mal varlığına el konuluncaya kadar ödeme yaptığını belirtti. Kendisine yöneltilen, “Para yatıranlar arasında siyasi, iş ya da sanat dünyasından ünlü isimler var mıydı?” sorusuna, “Kullanıcı gizlilik sözleşmesine göre isim vermem doğru olmaz ama her kesimden insan vardı” cevabını verdi.

14 Eylül’de İstanbul Anadolu Adliyesi’nde gerçekleşecek duruşmaya hazırlandığı açıklayan Mehmet Aydın, tahliye olduğunda yapacağı ilk şeyin yaylaya çıkmak olacağını belirtti. Ayrıca Çiftlik Bank’ın bir yatırım aracı değil oyun olduğunu söyledi.

Exit mobile version