Flaş Gelişme! E-devlet Erişim Sorunu Yaşıyor! E- devlet Çöktü mü?

E-Devlet uygulamasına giriş yapmak isteyen vatandaşlar bugün büyük bir gelişmeyle karşılaştı. Bir çok vatandaş tarafından gelen açıklamaya göre e-devlet uygulamasına giriş yapılamıyor. Milyonlarca vatandaş merakla araştırıyor. Peki e-devlet çöktü mü? Vatandaşlar neden giriş yapamıyor? Konuya ilişkin henüz önemli bir açıklama yapılmadı. Sebebi henüz belirlenmeyen erişim sorunu devam ediyor.

 

e-DEVLET NEDİR?

E-devlet kısaca, devlet hizmet ve işlemlerinin vatandaşın/kullanıcının ihtiyaçları temel ölçüt alınarak elektronik ortamda, hızlı, güvenli ve kesintisiz olarak internet portalı aracılığı ile vatandaşa/kullanıcıya istediği bilgiyi doğru bir şekilde ulaştırmayı amaçlayan bir sistemdir.

E-devlet sistemine giriş yapabilmek için T.C. Kimlik Numarası ve vatandaş/kullanıcı şifresi istenilen gerekli ve zorunlu bir bilgidir. E-devlet şifresi ise PTT acente ve şubelerinden cüzi bir ücret ödenerek temin edilebilmektedir. E-devlet sisteminden sorumlu kurum ise Türksat A.Ş. olduğu için vatandaş/kullanıcının her türlü gizlilik ve güvenlik durumu yine bu kurum aracılığı ile sağlanır.

Exit mobile version