Flaş gelişme: Restoran, kafe, AVM, sinema, tiyatro yeniden kapanacak mı?

Türkiye’de artan corona virüsü vakaları nedeniyle vatandaşlar yeni yasakların gelip gelmeyeceğini merak ediyorlar. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Kabine Toplantısı büyük bir merakla bekleniyor. Söz konusu toplantıda restoran, kafe, AVM, sinema, tiyatro gibi alanların masaya yatırılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı 1 Ağustos vaka tablosuna göre 20 bin 890 kişi pozitif çıktı. Hem delta varyantı hem de artan vaka sayıları nedeniyle vatandaşlar yeni yasakların gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Bu nedenle bugün olması beklenen Kabine Toplantısı ile ilgili araştırmalar yapılıyor.

Son gelen bilgilere göre ise Cumhurbaşkanlığı Bakanlar toplantısı bakanların yangın nedeniyle sahaya inmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Kabine Toplantısında neler konuşulacak?

Kabine Toplantısında üniversitelerde yüz yüze eğitime aşılı olanların devam etmesi ya da PCR testi istenmesi konusunun masaya yatırılması bekleniyor. Öte yandan işletmelerin yeniden kapatılması düşünülmüyor. İşletmeleri kapatmak yerine maç, restoran, kafe, AVM, sinema, tiyatro gibi yerlere sadece aşı yaptıranların alınması tartışılacak.

Exit mobile version