Gündem

Flaş gelişme: Yasak kalkacak! Kafe, restoran, lokanta, park, bahçe, cadde, sokak…

Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, vaka sayıları son günlerde düşüşe geçmeye başladı. Salgınla birlikte hayatımıza giren maskelerle ilgili bir gelişme yaşandı. Önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda maskeyle ilgili bir karar alınması bekleniyor. Alınacak yeni kararla birlikte kafe, restoran, lokanta, park, bahçe, cadde, sokak gibi açık alanlarda maska yasağı uygulanmayacak. Öte yandan toplu taşım araçları, uçak, tren, otobüs, AVM’ler, tiyatro sinema gibi kapalı mekanlarda maske zorunluluğu devam edecek.

Maske yasağıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Vaka sayılarının düşüşe geçmesinin ardından bazı alanlarda maske zorunluluğunun kalkması bekleniyor. Bu dönemde risk grupları ve 65 yaş üstünü önemseyen ve önceleyen politikalar izlenmesi gündemde. Bu grupların dışındakiler için ise bahar ile birlikte havalar da ısınacağı için bazı rahatlamalar sağlanması düşünülüyor. Bilim Kurulu ve Kabine toplantılarında bu yönde önemli kararlar alması konuşuluyor.

BAZI ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK

Bu olumlu kararlardan ilkinin maske yasağının esnetilmesi yönünde olması bekleniyor. Cadde, sokak, park, kafe ve restoranların bahçeleri başta olmak üzere tüm açık alanlarda maske yasağının kaldırılması gündemde. Aslında bu yasak fiilen kalkmış durumda. Bu konuda bir denetim uygulanmıyor ve vatandaşlar açık havada maskesiz dolaşabiliyor. Yapılacak düzenleme ile açık havadaki yasak resmen de kaldırılmış olacak.

KAPALI ALANLARDA MASKE TAKMAYA DEVAM EDİLECEK

Bunun dışında toplu taşım araçları, uçak, tren, otobüs, AVM’ler, tiyatro sinema gibi kapalı mekanlarda maske zorunluluğu devam edecek.