EkonomiGündem

Flaş indirim kararı: Bu saatlerde 2 TL indirimli olacak!

Ankara’da toplu taşımada indirim kararı alındı. İlde toplu ulaşımda özellikle trafiğin yoğun olduğu sabah saatlerinde 2 TL indirim yapılacak. Alınan karar kapsamında, 27 Nisan Çarşamba gününden itibaren 06.00-06.45 saatleri arasında EGO Genel Müdürlüğüne ait teleferik, otobüs ve raylı sistemler (Metro-ANKARAY) ile BAŞKENTRAY’da indirimli tarife uygulanacak. Bu belirlenen saatler arasında ANKARAKART tam ücreti 6,5 TL’den 4,50 TL’ye düşecek.

EGO Genel Müdürlüğü, özellikle çalışan vatandaşların ulaşım giderlerine destek olunması ve belli saatlerde oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla ilk kez sabah saatlerinde indirimli tarife uygulamasını başlatıyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Şehir içi ulaşımında sadece 06.00 ile 06.45 saatleri arasında uygulanacak indirimli tarife, 27 Nisan 2022 Çarşamba gününden itibaren kent genelinde hayata geçirilecek. EGO Genel Müdürlüğüne ait teleferik, otobüs ve raylı sistemler (Metro-ANKARAY) ile BAŞKENTRAY’da da geçerli olacak indirimli tarife çerçevesinde ANKARAKART tam ücreti 6,5 TL yerine 4,50 TL olarak güncellenecek.