Gündem

Flaş karar: Bugünden itibaren sokağa çıkma yasağı olacak!

Dünya genelinde koronavirüsle mücadele devam ederken, peş peşe alınan kararlar duyuruluyor. Ortaya çıkan yeni varyantlarla birlikte vaka sayıları artışa geçti. Artan vakaların ardından Avusturya’dan yeni karar geldi. Avusturya’da vaka sayılarındaki artış nedeniyle 20 günlük sokağa çıkma yasağı getirildi. Söz konusu yasak bugün başladı. Karara uymayanlar 1450 euroya kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Avusturya’da yeni koronavirüs kararları alındı. Ülkede sokağa çıkma yasağı geri geldi. Bu kararla Avusturya, sokağa çıkma yasağına geri dönen ve koronavirüs aşısını da zorunlu hale getiren ilk Avrupa ülkesi olacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BUGÜN BAŞLADI

20 gün süresince herkesi kapsayan kısıtlama bugün başladı. Tüm gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle zaruri ihtiyaçların giderildiği, market, eczane gibi alışveriş yerlerinin dışındaki işletmeler, alışveriş merkezleri, restoran ve oteller kapalı tutulacak.

Aşılı aşısız ayırımı yapmaksızın herkese yönelik uygulanacak kısıtlama kapsamında belirli durumların dışında dışarı çıkılmasına izin verilmezken, eğitim hem uzaktan hem de yüz yüze devam edecek.

Kapanma süresince memurların evden çalışacağı bildirilirken, özel sektörde mümkün olan her iş yerinde evden çalışma düzenine geçilmesi tavsiye ediliyor.

PARA CEZASI

Alınan kararlara uymayanlar 1450 euroya kadar para cezasına çarptırılabilecek.