Flaş karar duyuruldu: O zorunluluk kaldırıldı!

Koronavirüs salgınının etkisi azalmaya devam ederken, alınan tedbirler de kaldırılıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yeni uygulama duyuruldu. Bakanlık hastanelere resmi yazı gönderdi. Alınan karara göre, ameliyat öncesi PCR testi zorunluluğu kaldırıldı.

Ülke genelinde vaka sayıları düşüşe geçti. Salgının etkisi azalırken, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan yeni karar duyuruldu. Buna göre, ameliyat ya da endoskopi, kolonoskopi gibi girişimsel işlemler öncesinde hastalara tarama amaçlı Koronavirüs testi zorunluluğu kaldırıldı. Karar, 26 Nisan’da yapılan son Bilim Kurulu toplantısında alındı.

TEST ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Sağlık Bakanlığı hastanelerin artık ameliyat ya da endoskopi, kolonoskopi gibi girişimsel işlemler öncesinde hastalara tarama amaçlı test yapılmamasını istedi.

Resmi yazıda kararın vaka sayıları, aşılama oranı, ilaç kullanımı gibi etkenlerin göz önünde bulundurularak alındığı belirtildi.

21 Nisan’da da Sosyal Güvenlik Kurumu, hastanelerdeki Covid-19 hastası ayrımını sona erdirmiş, Covid hastaları için ödenen ek ücretler kaldırılmıştı.

Exit mobile version