Ekonomi

Flaş Kripto Para Hamlesi! Mastercard Açıklama Herkesi Şaşırttı!

Milyonlarca vatandaş tarafından en çok kullanılan yatırım aracı haline gelen kripto para cephesinde yeni bir gelişme yaşandı. Ödeme teknolojileri şirketi Mastercard, önemli bir kripto para açıklamasında bulundu. Uzmanlara göre yapılan bu açıklama tüm dengeleri değiştirecek. Mastercard, kripto para ‘ya yeşil ışık yaktı. İşte detaylar…

Mastercard Kripto Parayı Tanıyacak

Mastercard açıklamasında müşterilerinin kripto para alıp satmasına, kripto paraya dayalı özel fırsatlar sunmasına olanak tanıyacağını duyurdu. Şirket ayrıca kripto para banka ve kredi kartlarının düzenlenmesini de kolaylaştıracak. Mastercard, dijital varlık platformu Bakkt ile iş birliği yaptığını duyurdu. Bu iş birliği neticesinde tüketicilerin dijital varlık ekosistemine erişimi artacak. Mastercard ortaklarına Kripto Para birimi çözümleri sunabilecek.

Bakkt platformu tarafından desteklenen cüzdanlar aracılığıyla dijital varlıkları satın alma, satma ve elinde tutma gibi faaliyetler gerçekleştirilebilecek. Şirket açıklamasında, Mastercard’ın kripto para birimini özel fırsatlara ilişkin çözümlere de entegre edeceği duyuruldu. Ayrıca diğer dijital varlıkların takas edilmesi gibi faaliyetler de gerçekleşecek.