EkonomiGündem

Flaş yasak kararı: Nisan ayından itibaren uygulanacak!

Yasak kararı alındı. Nisan ayının sonuna doğru yasağın uygulanmaya başlayacağı öğrenildi. Airbnb, daire içinde bulunan güvenlik kameralarının yasaklanacağını duyurdu. Bundan sonra Türkiye de dahil tüm kiralanan dairelerde kamera yasak olacak.

Airbnb, dairelerin içinde bulunan güvenlik kameralarını dünya çapında yasaklayacaklarını açıkladı. Karar Nisan ayının sonu itibarıyla uygulanmaya başlayacak. Şirket bunu güvenlik kurallarını basitleştirmek ve misafirlerin mahremiyeti için yaptıklarını açıkladı.

ABD’deki Saturday Night Live programında, tuvalette kamera saklanmış bir Airbnb evinin yer aldığı bir parodi yayımlanması gündem olmuştu. Bu olayın ardından Airbnb daireleri için adım atıldı. Alınan karara göre Airbnb, dairelerin içinde bulunan güvenlik kameraların dünya çapında yasaklayacaklarını duyurdu. Yasak önümüzdeki ayın sonunda başlayacak.

GÜVENLİK KAMERASI KARARI

Airbnb’nin mevcut kuralları güvenlik kameralarına salon ve koridor gibi alanlarda izin verirken banyo ve yatak odası gibi yerlerde izin vermiyor.

İlanda güvenlik kamerasının yerlerinin de açıkça yazılması gerekiyor. Şirket ayrıca evin dışında bulunan ve evin içine bakan kameralara da izin vermiyor. Yeni kurallar kapı zili kameralarına ve daire için gürültü tespit edici cihazlara izin vermeye devam edecek. Bu cihazlar, ev sahiplerinin evde parti verilip verilmediğini anlamasını sağlıyor.