İzmir Haberleri

Folkart Academy Tiyatro Workshop’u katılımcılarına ilk sertifikalarını verdi

Folkart’ın kurumsal sosyal sorumluluk projesi Folkart Academy, tiyatro workshop’una katılan başarılı öğrencilere sertifikalarını verdi.

2017 yılında kurulan ve bugüne kadar binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sunan Folkart Academy’de, 2023-2024 eğitim döneminin ilk sezonu başarıyla tamamlandı. 14 Ekim-18 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim dönemi sonunda, tiyatro workshop’una katılan çocuklar ve yetişkinler sertifikalarını aldılar.

Erhan Yazıcıoğlu’ndan yetişkin kursiyerlere öneriler

Proje koordinatörü ve tiyatro sanatçısı Volkan Severcan, Folkart Academy’nin tiyatro, dans ve müzik alanlarında ücretsiz eğitim vermeye devam ettiğini belirtti. Törende konuşan ünlü tiyatro sanatçısı Erhan Yazıcıoğlu, yetişkin kursiyerlere önerilerde bulunarak, Folkart Academy’nin ülkemizin değerli sanatçılarına masterclass eğitimleri verdiğini vurguladı. Yazıcıoğlu, tiyatro eğitiminin deneyimli isimlerden alınması gerektiğini ve Folkart Academy’nin bu alandaki önemli bir eksikliği giderdiğini ifade etti.

Yeni dönem 9 Aralık’ta başlayacak

Folkart Academy’nin yeni dönemi 9 Aralık 2023 tarihinde başlayacak. Başvuruların folkartakademi.com internet sitesi üzerinden yapılabileceği, son başvuru tarihinin ise 3 Aralık 2023 olduğu açıklandı. Her bir dönemin 5 hafta süreceği belirtilirken, 2024 yılı ilkbahar döneminde de 5’er haftalık iki ayrı eğitim dönemi düzenlenecek. Ayrıca, polifonik koro (15+ yaş) ve halk oyunları (15+ yaş) eğitimleri 2023-2024 eğitim yılı sürecinde devam edecek.