Gündemİzmir Haberleri

For You Otuz Beş, Akdeniz Fokları hakkındaki iddiaları yalanladı

Geçtiğimiz günlerde basına ve kamuoyuna Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Ziraat Odası İzmir Şube, Mimarlar Odası İzmir Şube ve Şehir Plancıları İzmir Şube; Karaburun Mordoğan Ayıbalığı Koyu’nda bulunan ‘For You Otuz Beş’ isimli işletme hakkında çağrıda bulunmuştu.

İşletmenin, Akdeniz Foklarının üreme alanı olan kayalıklara platform kurduğunu belirten meslek odalarını bunun kanuna aykırı olduğunu aktararak, işletmenin suç işlediği belirtilmişti.

Söz konusu iddialar üzerine, işletmeden açıklama geldi. Meslek odalarının mesnetsiz iddialarla kendilerini karaladığı belirtilen açıklamada, Akdeniz Foklarına zarar vermediklerini vurgulandı.

İşletmemize zarar vermektedir

For You Otuz Beş adlı işletmeden yapılan açıklamada, meslek odalarının ortaya koyduğu iddiaların asılsız olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Ege Bölgesi’nin güzide yerleşim yeri olan Karaburun mevkiinde bulunan “For You Otuz Beş” adlı işletmemiz hakkında, mesnetsiz iddialar ve Photoshop yapılan görüntüler kullanılarak karalama politikası başlatılmıştır. Maalesef ki, gerçeği yansıtmayan bu görüntüler, değerli basın mensubu arkadaşlar tarafından servis edilerek suç işlenmektedir. Bunun yanı sıra, sosyal medya kullanıcıları tarafından bilinçsizce yapılan paylaşımlar işletmemize zarar vermektedir.

İşletmemizin bulunduğu bölgeye 12 yılı aşkındır iddia edilenin aksine Akdeniz fok balıkları hiç uğramadı. Ancak biz yine de her ihtimale karşı Ayı Balıkları mağarasına konulacak olan kameralar, verilecek olan elektrik gibi her konu da yardımcı olmayı kendimize görev edindik. Elimizden geleni daima yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.

İşletmemize gelen dernek başkanları, kent konseyi gibi yetkili mercilerle de görüşme sağladık. Onlar da işin ön yüzünü gördü ve bizlere duyarlılığımızdan dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Önemle belirtmek isteriz ki, işletmemiz kuruluş sürecinde belirlediğimiz disiplinlerden en önemlisi, bulunduğumuz çevreye zarar vermemektir. Nitekim, işletmemizi değerli ve benzersiz kulan husus, eşi benzeri olmayan doğa alanıdır. İşletmemize gelen müşterilerimiz, bulunduğumuz doğa alanına ne kadar hassasiyet ve özenle hareket ettiğimizi bilmekte, daha sonra gelecek olan müşterilerimiz de bu hassasiyeti göreceklerdir.

İşletmemize konulan iskelenin yapılmasının tek nedeni ise, mevcut bulunan ve konaklamak isteyen halkımızın kayalar üzerinde değil de direkt merdivenden inerek onların can güvenliğini sağlamak ve mevcutta gelişebilecek yaralanmalara engel olabilmek amaçlanmıştır.”