DünyaGündemKültür Sanat

Freddie Mercury’nin meşhur piyanosu rekor fiyata satıldı!

Freddie Mercury’nin ünlü piyanosu yapılan açık arttırmada 2.2 milyon dolara satıldı. Kuyruklu piyanonun, çarşamba günü Sotheby’s müzayedesindeki açık arttırmada satıldığı aktarıldı.

Piyanonun özelliği ne?

CNN’in haberine göre; Freddie Mercury’e ait olan kuyruklu piyanoda, solistin efsane olan “Bohemian Rhapsody” adlı eseri bestelediği açıklandı. Piyanonun modelinin Yamaha G2 olduğu belirtildi.

Başka eserlerde satıldı

Yapılan müzayede sonucu Queen’in solisti olan Freddie Mercury’e ait çok sayıda parça yeni sahiplerini buldu. Bu parçalar arasında en çok dikkat çekenlerden biri “Bohemian Rhapsody”nin el yazması taslağıydı. El yazması taslağın yaklaşık 1.7 milyon dolara alıcısı çıktı.

Freddie Mercury kimdir?

Rock grubu Queen’in solisti dünyaca ünlü Freddie Mercury, 1946 Tanzanya doğumludur. Yaşadığı süre boyunca pek çok hit olan şarkı çıkarmıştır; “Bohemian Rhapsody”, “Killer Queen”, “Somebody to Love”, “Don’t Stop Me Now”, ‘’We Are the Champions”, ve “Crazy Little Thing Called Love”.

Rock grubu Queen

1970 yılında Londra’da kurulmuş olan İngiliz rock grubu Queen 4 üyeden oluşuyordu. Grup üyeleri Freddie Mercury, Roger Taylor, Brian May ve John Deacon’dur.

Kaynak: CNN