G20 Zirvesi başladı!

Kritik G20 Zirvesi, cumartesi günü Yeni Delhi’de başladı. Dünyanın en zengin 20 ekonomisine sahip liderler karşılaşılan küresel zorluklara ilişkin müzakerelerine başladı.

Asıl hedef ne?

G20 Zirvesi’ndeki asıl hedef gelişmekte olan ülkelere fayda sağlamak. Bu konudaki önemli dönüm noktalarından biri şüphesiz ki Afrika Birliği’nin G20’ye daimi üye olması oldu. Böylelikle Afrika Birliği, Avrupa Birliği’nden sonra ikinci çok uluslu birlik olarak zirveye katılmış olacak.

ABD Başkanı Biden ve Hindistan Başbakanı Modi görüştü

The Hindu’nun haberine göre; Hindistan Başbakanı Modi, 2 gün içinde, 15’ten fazla ikili toplantıda bulunacak. Hindistan Başbakanı’nın cuma günü ABD Başkanı Joe Biden’la görüşmede bulunduğu açıklandı.

Zirveye hangi liderler katıldı?

Zirveye katılan liderler arasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ve Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva bulunuyor.

Daha önce Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu yıl düzenlenecek olan zirveye katılmayacakları belirtilmişti.

Kaynak: The Hindu

Exit mobile version