DünyaGündemPolitika

G20 Zirvesine maymun önlemi

G20 Zirvesi’ne bu yıl Hindistan, Yeni Delhi şehrinde ev sahipliği yapacak. Bu yıl düzenlenen G20 Zirvesi 9-10 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecekken, üye devlet başkanlarının zirveye katılması bekleniyor. Hindistan’ın, bu yıl gerçekleşecek olan zirve için maymun önlemi alması oldukça ilgi çekti.

Önlemler alınmaya başlandı

Yeni Delhi’deki sokaklarda özgürce gezen maymunlar için, G20 Zirvesi öncesinde, Hindistan Hükümeti tarafından önlemler alınmaya başladı. Önemli yerlerden uzak tutulmaya çalışılan maymunları korkutmak için gri langur maymunlarının maketleri şehrin etrafına yerleştirildi. Alınan önlem sayesinde, küçük maymunların önemli mekanların çevresinden uzak tutulması bekleniyor.

Al Jazeera’nın haberine göre, Yeni Delhi Belediye Meclisi, küçük maymunları korkutmak amacıyla kullanılan langur maymunları maketlerinden satın alırken, şehrin önemli yerlerine satın alınan maketleri yerleştirdi. Ayrıca, Rhesus ırkı maymunları belli noktalardan uzak tutmak için en az 30- 40 kişiden oluşan, maymun ekipleri kuruldu.

Haberin detayında yer alan bilgiye göre; Rhesus maymunu diye bilinen ırkın, Delhi sokaklarında dolaştığı, bazen sokakta yürüyen yayalara ya da bölge sakinlerine saldırdığı aktarılırken, yeşil alanlara da zarar verdiği açıklandı.

G20’ye kimler üye?

Avrupa Birliği, Almanya, Avustralya, Meksika, Brezilya, Çin, Endonezya, ABD, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Arjantin, Hindistan, Türkiye, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Rusya ve Suudi Arabistan G20’ye üye olan devletler arasında bulunuyor.

Putin G20 Zirvesi’ne katılacak mı?

Geçen hafta Rus hükümeti sözcüsü, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in yoğun programından dolayı G20 zirvesine katılamayacağını duyurmuştu.

Kaynak: Al Jazeera