Gayrimenkul sektöründe patlama yaşanacak!

İngiliz bir emlak şirketi yeni raporunu paylaştı. Bu yıl ticari olarak satılan gayrimenkul için bir patlama yaşamayacağı paylaşıldı.

Gayrimenkul fiyatları ile ilgili 2024 yılı değerlendirmeleri devam ediyor. İngiliz bir emlak danışmanlığı şirketi yeni bir rapor paylaştı. 2024 yılı içinde sektör adına bir patlama yaşanacağının beklendiği duyuruldu. İşte o konuyla ilgili tüm detaylar…

2024 yılı gayrimenkul piyasası

İngiliz emlak danışmanlığı şirketi 2024 yılı ile ilgili gayrimenkul verilerini paylaştı. Bu anlamda raporu kapsamı içerisinde bir patlamanın söz konusu olacağını dile getirildi. Rapor için değerlendirmelerini yapan Ali Emre Bilgiç, 2024 yılı için ofis ve dükkan yatırımlarının lokasyon ve şehir merkezine yakınlık ve benzeri faktörlerin öne çıkararak yapılacağını paylaştı. En iyi olanakları ile birlikte enerji verimliliği ve uluslararası standartlar üzerine uygun olan yeni ofis alanları üzerindeki taleplerin gözlemlendiği belirtildi.

Paylaşılan rapor üzerinde geçen yılki daralmanın yüksek olan finansman maliyetleri, mesleki talepler üzerindeki belirsizlik ve ekonomik görünümle ilgili endişelere sebebiyet verdiği vurgulanmış oldu. Bununla birlikte jeopolitik gerilimlerin de küresel şekilde ticari gayrimenkul sektörü içerisinde yavaşlığa sebebiyet verdiği nitelendirildi.

Ticari gayrimenkul piyasası

İngiliz ticari emlak danışmanlığı şirketi yapmış olduğu küresel ticari gayrimenkul yatırımları raporu ile birlikte piyasada gündeme geldi. Rapor üzerinde bu yıl için ticari gayrimenkuller üzerinde bir patlama yaşanacağının beklendiği paylaşılmıştı. Rapor değerlendirmeleri uzmanlar tarafından paylaşıldı.

2024 gayrimenkul

Ticari gayrimenkul piyasası ile ilgili değerlendirmeler paylaşıldı. Piyasa üzerine bir patlamanın yaşanacağına dile getirildi. İstanbul için bugüne dek 141.000 metrekare olan ticari gayrimenkul üretimin gerçekleştirildiğini açıklayan Bilgiç, 2023 yılı için konut piyasasına çok ciddi bir daralma yaşandığını paylaştı. Bu duruma rağmen ticari gayrimenkul yatırımcıların konut yatırımcısı kadar hız kesmediği de dile getirildi. Küresel pazarda yaşanan durumlara benzer olarak Türkiye’de de bir yavaşlamana söz konusu olduğu paylaşıldı. Enflasyon oranındaki düşüş beklentisi ve faiz oranlarının düşmesi benzeri öngörülerin 2024 yılı için hareketli olacağı durumunu belirttiği paylaşıldı.

Gayrimenkul piyasası ile ilgili tahminlerim paylaşılmasının ardından Türkiye için yeni dönem değerlendirilmiş oldu.

Exit mobile version