Dünya

Gazze’de 1 milyon kadın yerinden edildi! Saat başı iki anne ölüyor

BM Kadın Birimi, Gazze’deki kadınlar ve kızların durumuna dair bir rapor yayımladı. Rapora göre, Gazze’de yerinden edilen 1.9 milyon kişinin yaklaşık 1 milyonunu kadınlar oluşturuyor.

Toplam nüfusun 2.3 milyon olduğu Gazze’de, 1.9 milyon kişinin yerinden edildiği belirtiliyor. Bu yerinden edilen kişilerin yüzde 70’ini kadınlar ve kızlar oluşturuyor.

Her saatte iki anne ölüyor

Raporda, saatte iki annenin hayatını kaybettiği vurgulanırken, yaklaşık 10 bin çocuğun babasını kaybettiği tahmin ediliyor. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin işgal altındaki Filistin topraklarındaki temsilcisi Ajith Sunghay, BM Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısında, Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine dayanarak, Gazze’de yaklaşık 25 bin kişinin öldüğünü ve bu kayıpların yüzde 70’inin kadınlar ve çocuklardan oluştuğunu ifade etmişti.

BM Kadın Birimi’nin raporu, Gazze’deki insanların maruz kaldığı zorlu koşulları ve özellikle kadınlar ile çocukların yaşadığı acıları vurgulayarak uluslararası toplumu bu konuda harekete geçmeye çağırıyor.