Gazze’de 5 yaşın altındaki yüzbinlerce çocuk açlıktan ölmek üzere

İsrail’in ablukası ve sürekli bombardımanı nedeniyle Gazze’de açlık krizi derinleşiyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan açıklamada, bölgede açlığın “acil seviyeye” ulaştığı ve “yarım milyondan fazla kişinin gıda yetersizliği riskiyle karşı karşıya olduğu” vurgulandı.

Raporda, Gazze’deki çocukların ve ailelerinin, tamamen önlenebilir bir felaketin ortasında, hem havadan hem de karadan şiddetle karşı karşıya kaldığı ifade edildi. 5 yaşın altındaki 335 bin çocuğun ise yetersiz beslenme nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Çocuk ölümleri artıyor

UNICEF açıklamasında, önümüzdeki haftalarda “en az 10 bin çocuğun ciddi beslenme sorunları nedeniyle yaşamını tehlikeye atabilecek durumda olacağı” uyarısında bulunuldu. Dünya Gıda Programı’nın (WFP) 21 Aralık’taki IPC raporuna göre, Gazze nüfusunun tamamının (yaklaşık 2,2 milyon kişi) kriz seviyesinde ya da daha kötü bir akut gıda güvensizliği durumunda olduğu açıklanmıştı.

Raporda ayrıca, Gazze’de 570 binden fazla kişinin “felaket düzeyinde açlıkla” karşı karşıya olduğu vurgulanmıştı. İnsan hakları ve yardım kuruluşları, uluslararası toplumu Gazze’deki insani krize müdahale etmeye çağırıyor.

 

Exit mobile version