Gündem

Gazze’den tahliye edilen 87 kişilik kafile Türkiye’de

Gazze Şeridi’nden Refah Sınır Kapısı aracılığıyla tahliye edilen 87 kişilik grup, Mısır’ın başkenti Kahire’den kalkan tarifeli bir uçuşla İstanbul’a getirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyon sonucunda, gece saatlerinde İstanbul’a ulaşan kafilede bulunan çok sayıda kadın, yaşlı ve çocuk, VİP terminalinde yapılan kimlik ve pasaport kontrollerinin ardından AFAD yetkilileri tarafından konaklayacakları yerlere götürüldü.

“Gazze’de güvenli bir yer kalmadı”

Gazze’de ailesini bırakıp İstanbul’da yaşayan 33 yaşındaki Ahmet Şaltur, kafiledeki birçok kişinin kurtarıldığını ifade etti. Ahmet Şaltur, ailesinin hala Gazze’de yaşadığını ve orada kalmaya devam edeceklerini belirtirken, bölgede elektrik, gaz ve su gibi temel ihtiyaçlarda eksiklikler olduğunu ve güvenlik sıkıntılarının arttığını vurguladı. Şaltur, “Güvenli bir yer kalmadı, hastaneler, okullar ve kiliseler hep bombalandı” şeklinde konuştu.

Havalimanına eşini karşılamaya gelen Ahmet Şaltur’un eşi Sümeyra Yıldız, “Çok şükür rahatladık tabii ki ama tam anlamıyla Filistin özgür olana kadar iyi olmayacağız. Mücadeleye elimizden geldiği kadar devam edeceğiz” dedi.

İstanbul’a getirilen 87 kişilik kafilede yer alan Türkiye’de yaşayan Özgül Smery ise, sınır kapısında geçirdikleri üç günün ardından çok yorgun olduklarını belirterek, “Ülkeme geldiğim için seviniyorum ama tabii ki bu buruk bir sevinç arkamda bıraktıklarım için” ifadelerini kullandı.